Сирський вніс основи гуманітарного права у курс підготовки для військових
Сирський вніс основи гуманітарного права у курс підготовки для військових

Сирський вніс основи гуманітарного права у курс підготовки для військових

Головнокомандувач українських військ Олександр Сирський вніс корективи до курсу підготовки бійців. Наразі військові Збройних сил вивчатимуть норми міжнародного гуманітарного права. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

- В умовах збройної агресії Російської Федерації проти України, що триває, і на виконання взятих нашою державою міжнародних зобов'язань, Головнокомандувач Збройних сил України ухвалив рішення про впровадження в курс підготовки для військовослужбовців обов'язкового блоку з вивчення норм міжнародного гуманітарного права (права збройних конфліктів). Це рішення є частиною комплексного підходу щодо забезпечення високого рівня правової культури та підготовки військовослужбовців, оскільки керівництво Збройних сил України приділяє особливу увагу дотриманню норм міжнародного гуманітарного права у всіх аспектах військової діяльності, – зазначили у штабі.

Військові наголошують, що таке рішення сприятиме підвищенню рівня правової культури серед військовослужбовців. Це буде запорукою того, що українські бійці діятимуть відповідно до міжнародних стандартів.

  • 24 липня головком провів зустріч із командирами, відповідальними за підготовку бійців, представниками навчальних центрів, ТЦК та СП, командуванням Медичних сил, бойовими медиками, волонтерами та громадськими діячами. На зустрічі обговорювали фактори, що впливають на збереження життя українських бійців.
  • 6 червня Сирський заявив, що попри війну в Україні триває оптимізація штатної структури підрозділів Генерального штабу. Це дозволяє посилювати управління у районах бойових дій.
Джерело матеріала
loader
loader