СБУ затримала російських агентів, які хотіли заблокувати рух ешелонів зі зброєю на фронт
СБУ затримала російських агентів, які хотіли заблокувати рух ешелонів зі зброєю на фронт

СБУ затримала російських агентів, які хотіли заблокувати рух ешелонів зі зброєю на фронт

Служба безпеки провела спецоперації  у Харківській та Рівненській областях, під час яких затримала трьох диверсантів ФСБ. Зловмисники підпалювали релейні шафи на залізничних коліях обох регіонів, повідомили в пресслужбі СБУ.

Завдяки диверсіям ФБС сподівалася заблокувати рух ешелонів з важким озброєнням та боєприпасами ЗСУ у напрямку фронту. Для вчинення злочинів фігуранти використовували легкозаймисті суміші, які завчасно готували за інструкціями російської спецслужби.

Так, у Харкові диверсанта затримано під час спроби знищити релейну шафу залізничного світлофора на одному з ключових перегонів регіону.  Зловмисником виявився рецидивіст з Одеси, який раніше відбував покарання за грабіж та замах на умисне вбивство.

Ще двоє затриманих виявилися безробітними мешканцями Рівного, яких ворог дистанційно залучила до підривної діяльності. Вони працювали у «тандемі» - один підпалив релейну шафу, що контролювала роботу семафорів на одній з головних залізничних ліній західного регіону України. А другий фільмував диверсію на камеру власного телефону, щоб потім надіслати це для «звіту» ФСБ.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Зрадники планували диверсії на Укрзалізниці. Фото: t.me/SBUkr

  • 4 липня СБУ затримала на Одещині молодят-зрадників, які зловмисники коригували ракетно-дронові удари РФ по військовій інфраструктурі Сил оборони. 
  • 2 липня в Одесі знешкоджена агентурна група ФСБ, до складу якої входили двоє військових та їхня спільниця. 
Теги за темою
СБУ Укрзалізниця
Джерело матеріала
loader
loader