Найкращі фільми про баскетбол
Найкращі фільми про баскетбол

Найкращі фільми про баскетбол

Баскетбол вже давно перестав бути тільки спортивною грою. Ця гра мотивує ставати не тільки вищими і сильнішими, але й підштовхує повністю змінити своє життя, знайти вірних друзів і любов всього життя, заробити гроші і досягти величезних успіхів. Одним словом, баскетбол – це цілий світ, це школа життя, пройшовши через яке, ви вже ніколи не будете колишніми. Ми відібрали фільми про баскетбол, які заряджають вірою у перемогу, надихають на високі спортивні результати та великий успіх у особистому житті.

Час перемагати: Розквіт династії Лейкерс (2022)

Серіал показує реальні події, які розгорталися в 1979 році і змусили США говорити про баскетбольну команду “Лос-Анджелес Лейкерс”. Почалося з того, що цей клуб купив сміливий талановитий бізнесмен Джеррі Басс. На цю команду не робили ставку, оскільки вона була на межі кризи. Але Джеррі вирішує вивести її у топ. Крім того, що він запрошує в команду здібних гравців, він ще й перетворює ігри клубу на справжнє шоу з еротичними чирлідерками, голлівудськими зірками в першому ряду та іншим видовищем, яке зараз стало нормою, але першим це запровадив саме Джеррі. Фільм показує становлення легендарного гравця Меджика Майка, а також безліч пристрастей, які вирували в клубі на його шляху до успіху.

Кохання та баскетбол (2000)

Романтична картина про відносини Квінсі та Моніки. Вони познайомилися, коли їм було 11 років. Хлопець був вражений, що дівчинка може грати в баскетбол краще за багатьох хлопців. Минали роки та дружба переросла на закоханість. Однак згодом їм довелося розлучитися через те, що Квінсі вирішив повністю зосередитись на баскетбольній кар’єрі. Згодом доля дарує їм випадкову зустріч, яка може зблизити назавжди, або посварити і остаточно розлучити.

Білі люди не вміють стрибати (1992)

Сюжет комедії переносить глядача до Лос-Анджелеса та обертається між двома хлопцями, які є повною протилежністю один одного. Одного з них – Біллі – постійно стебнуть через те, що він білий. Але незважаючи на це, вони продовжують провертати разом дрібні афери, зав’язані на вуличному баскетболі.

З роками фільм став ще більш статусним. 2023 року зняли його ремейк. А виконавцям головних ролей Уеслі Снайпсу та Вуді Харрельсону ця стрічка відкрила шлях на вершину Голлівуду, де вони зараз.

Його гра (1998)

Джейка Шатлсуорта засудили за вбивство, після чого він має відбути у в’язниці 15 років. Однак доля приносить йому невеликий шанс вийти на волю трохи раніше. Для цього Джейку потрібно переконати свого сина-баскетболіста вступити до певного університету. З цією метою поліцейські відвозять головного героя до Нью-Йорка, надягають йому на ногу маячок і селять у паршиве місце з повією по сусідству. За наступні кілька днів йому потрібно переконати сина, мати якого Джейк убив шість років тому.

Команда зі штату Індіана (1986)

Стрічка заснована на реальних подіях та переносить глядача у 1954 рік. Провінційний тренер із незалежним складом розуму бере на допомогу місцевого алкоголіка і починає тренувати шкільну команду з баскетболу. Стрічка показує, як головний герой зміцнює в молоді переможний дух і підштовхує їх до неможливого в першості штату.

Тренер Картер (2005)

В основу сюжету картини покладено реальні події, які мали місце в 1999 році в Каліфорнії. Місцева баскетбольна команда виграє матч за матчем. Проте суворий тренер зауважує, що успішність гравців у школі починає падати. У зв’язку з цим він приймає безпрецедентне рішення: усувати від гри хлопців, які погано навчаються. У результаті успішна команда пропускає дві гри поспіль. Це рішення тренера отримало як сильну підтримку, так і гостру критику. Серед гравців команди і син Картера, який згодом вступив до престижного університету.

Гра за чужими правилами (2006)

Фільм розповідає про тренера-новатора Дона Хескінса з Техасу, який набрав команду з чорношкірих гравців. Сьогодні це не викликає жодного подиву, але в 1966 році цей вчинок Хескінса виявився безпрецедентним і напоровся на пекучу критику. Однак коли ці хлопці показали високий рівень гри, то багато хто, хто не був згоден з таким рішенням, відразу замовк.

Космічний джем (1996)

Культовий фільм, який є наполовину анімацією, із Майклом Джорданом у головній ролі. Легендарний баскетболіст закінчив кар’єру та пробує себе у новому виді спорту. Однак паралельно у мультяшному всесвіті розгортається справжня драма. Улюблені нами з дитинства анімаційні герої Бакс Банні, Поркі Піг, Даккі Дак та інші борються із жуками-прибульцями, які хочуть їх викрасти. Кролику вдається домовитися з противниками про те, щоб дозволити їхнє майбутнє на баскетбольному майданчику. Єдина надія на порятунок мультяшних персонажів – це запросити до своєї команди Майкла Джордана.

Прорватися до НБА (2022)

Скаут на ім’я Стенлі займається тим, що подорожує світом у пошуках баскетбольних талантів для команди “Філадельфія Севенті Сіксерс”. Як заохочення головного героя призначають помічником тренера. Однак у день призначення тренер несподівано вмирає і керівництво клубом переймає його син Вінс. Останній не поділяє захоплення свого батька від цієї баскетбольної команди та особисто від Стенлі. Таким чином, головний герой знову вирушає в тривалу поїздку в пошуках талантів. І невдовзі зустрічає обдарованого баскетболіста в Іспанії. Стенлі береться за розвиток його здібностей, щоб той пробився до НБА.

Птах високого польоту (2019)

Заповзятливий спортивний агент Рей просуває талановитого гравця Еріка. Останній тільки-но почав будувати кар’єру в НБА. У цей час власник команди перестає платити гравцям, розраховуючи в такий спосіб укласти вигідніші контракти. Ерік зазнає великих фінансових труднощів і від безвиході бере кредит у шахрая. Тепер кредитор починає вимагати від Еріка гроші із відсотками. Щоб викрутитися з цієї ситуації, Рей вигадує аферу і вмовляє гравця взяти в ній участь.

Чжан може забивати (2023)

Підліток Чжан живе у провінційному китайському містечку та мріє стати професійним баскетболістом. Однак на шляху до цієї мети у нього виникає багато перешкод. Також хлопець дуже хоче справити враження на дівчину, що дає йому додатковий стимул тренуватися та вдосконалювати свою майстерність у грі. У ході підготовки до ігор Чжан доводиться дізнатися таємний бік життя своєї матері, що змушує його подивитися на світ по-іншому.

О (2001)

Найкращий гравець баскетбольної команди коледжу Один Джеймс користується загальним зізнанням. Він виграє гру за грою, зустрічається з дочкою декана і має всі шанси побудувати успішне майбутнє. Однак успіх Одіна не дає спокою його партнеру по команді Х’юго. Заздрісний хлопець виношує зловісні задуми, здатні занапастити суперника. Цей фільм є сучасним ремейком сюжету шекспірівського “Отелло”.

Поза грою (2020)

У минулому здібний баскетболіст переживає чорну смугу у житті. Він уже не грає за улюблену команду, не заробляє високі гонорари та не користується популярністю. Причиною всьому став алкоголь, який з’являється в його житті щодня. Щоб вибратися з цієї кризи, головний герой повертається до рідного містечка та починає тренувати шкільну команду. Гравці в ній не вирізняються особливими талантами і не планують досягти високих результатів. Однак після спілкування з головним героєм, вогні отримують таку необхідну їм мотивацію.

Джерело матеріала
loader
loader