"Очікую конструктивного діалогу": новий президент Ірану закликав ЄС і США переглянути свою політику
"Очікую конструктивного діалогу": новий президент Ірану закликав ЄС і США переглянути свою політику

"Очікую конструктивного діалогу": новий президент Ірану закликав ЄС і США переглянути свою політику

Президент Ірану Масуд Пезешкіян звернувся до "Нового Світу" з пропозицією "конструктивного діалогу". Він закликав Євросоюз та США визнати свої помилки та скоригувати політику по відношенню до Ірану.

Звернення нового іранського лідера показало видання Tehran Times. Його головний меседж полягає у необхідності повернення до так званої ядерної угоди. Окрім звернення президента до "Нового Світу", на першій шпальті видання є подяка і привітання Пезешкіяна до терористів ХАМАС, розповідається про "непохитність співпраці Ірану та Росії", цитується російський диктатор тощо.

Чому Пезешкіян звертається саме до "Нового світу", незрозуміло. За визначенням Новий Світ – це Америка та Австралія (хоча про останню іранець у своєму зверненні взагалі не згадує), а Старий Світ – це Європа (до якої іранець і звертається насамперд). 

Нагадаємо, що з так званої ядерної угоди, укладеной між ЄС, США та Іраном, Сполучені Штати у 2018 році, за президентства Дональда Трампа, вийшли в односторонньому порядку. Таким чином, країна знов опинилась під санкціями (як "Нового", так і "Старого Світу") У ЄС неодноразово обіцяли спробувати відновити угоду і пом’якшити санкції, проте цього не зробили.

Розрив ядерної угоди та погіршення відносин із Європою та США Пезешкіян вважає помилкою. 

"Та попри ці помилки, я з нетерпінням чекаю на конструктивний діалог з європейськими країнами, щоб встановити наші відносини на правильний шлях, заснований на принципах взаємоповаги та рівності", – стверджує Пезешкіян. 

Він пропонує "відкласти звинувачення" задля "економічної, технологічної, енергетичної та інших співпраць".

Окремо Пезешкіян пропонує Сполученим Штатам "визнати реальність і зрозуміти, раз і назавжди, що Іран не буде піддаватися на тиск". 

Як повідомляв OBOZ.UA, колишній міністр охорони здоров’я Ірану, законодавець Масуд Пезешкіян виграв вибори президента Ірана. Перевибори очільника держави, нагадаємо, були викликані загибеллю президента Ібрагіма Раїсі в авіакатастрофі позаминулого місяця.

Західна преса раніше називала Масуда Пезешкіана законодавцем-реформістом та лібералом, оскількі він обіцяв "відкрити Іран світу і навпаки".

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader