Мешканців Києва попередили про можливу енергетичну кризу
Мешканців Києва попередили про можливу енергетичну кризу

Мешканців Києва попередили про можливу енергетичну кризу

Голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко попередив про можливу енергетичну кризу у Києві в зимовий період. За його словами, столиця України може зіткнутися із серйозним дефіцитом електроенергії через знищення Трипільської теплоелектростанції російськими загарбниками.

Виступаючи в ефірі програми "Ранок.LIVE" 12 липня, Попенко пояснив, що взимку рівень споживання електроенергії зазвичай на 40% перевищує літній максимум. Раніше цю різницю вкривала Трипільська ТЕЦ, але тепер вона не функціонує через руйнування після російських обстрілів.

Експерт наголосив, що наявні потужності ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 та Дарницької ТЕЦ не зможуть забезпечити навіть половину необхідної для Києва генерації. Це може спричинити серйозні проблеми з електропостачанням у столиці протягом зимового періоду.

Попенко наголосив на необхідності стратегічного планування в енергетичній галузі на три-п'ять років уперед. На його думку, такий підхід допоміг би уникнути таких критичних ситуацій у майбутньому.

Крім того, міській владі та енергетичним компаніям варто задуматися над альтернативними джерелами енергії та розробляти плани з енергозбереження, щоб забезпечити стабільне електропостачання для киян у зимовий період.

Раніше також ми розповідали, чи зможуть Київстар, Vodafone та lifecell підготуватися до складної зими.

Джерело матеріала
loader
loader