В Італії знову продають будинки за 3 євро: які умови угоди
В Італії знову продають будинки за 3 євро: які умови угоди

В Італії знову продають будинки за 3 євро: які умови угоди

У 2019 році село Самбука-ді-Сицилія, що на півдні Італії, стало відомим завдяки безпрецедентній акції. Будинки там продавали лише за 1 євро.

Подібні схеми стали популярним способом залучити нових жителів у сільські покинуті регіони. Тоді покупці приїжджали навіть із США та Близького Сходу, що сприяло зростанню місцевої економіки на понад 20 мільйонів євро. Видання Euronews повідомляє, що в Італії знову почали продавати житло всього за 3 євро.

Дім в Італії за 3 євро

Хто б не мріяв жити в теплому італійському кліматі, в оточенні морів, гір, лимонних гаїв та неймовірної культурної спадщини? Після успішних продажів у 2019 та 2021 роках Sambuca di Sicilia виставляє на аукціон ще одну партію дешевих будинків.

Однак, як і минулого разу, потенційним покупцям слід знати про кілька умов.

В Італії знову продають будинки за 3 євро: які умови угоди

Цього разу доступні десять будинків за стартовою ціною 3 євро. Будівлі розташовані в старому районі міста і, як повідомляється, "структурно такі ж міцні, як і ті, що були продані за попередніми схемами".

Ці будинки були покинуті після землетрусу 1969 року та належать належать місцевій владі, тому процес продажу проходить легше, ніж у місцях, де міські ради мають підтримувати зв’язок між покупцями та приватними власниками.

Пропонована нерухомість – це квартири з двома або трьома спальнями площею не більше 80 квадратних метрів, побудовані з каменю медового відтінку. Будинки мають два-три поверхи, а деякі – навіть тераси.

У чому тут підступ

Будинки продаються на аукціоні тому, хто запропонує найвищу ціну, тому ціна покупки, ймовірно, буде значно вищою за символічну суму в 3 євро - раніше більшість осель вдалося продати за ціною від 5000 до 10 000 євро.

Деякі з пропонованих будинків можуть похвалитися внутрішніми двориками з красивими лимонними деревами та яскравою майоліковою плиткою.

Але більшість об’єктів нерухомості поки не придатні проживання, тож покупцям доведеться провести масштабні ремонтні роботи. Нові власники повинні розраховувати заплатити щонайменше 30 000 євро за базову реконструкцію, а за повне оновлення – понад 200 000 євро.

Ремонтні роботи мають бути завершені протягом трьох років після купівлі, інакше покупці втратять депозит у розмірі 5000 євро, який вимагається під час торгів. Зацікавлені заявники можуть знайти інформацію англійською мовою та фотографії доступних об’єктів, а також форми заяв на веб-сайті міської ради.

Раніше OBOZ.UA розповідав в Італії будівельники випадково розкопали 2000-річний сад римського імператора Калігули.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader