Латвія з 16 липня закриває в'їзд зареєстрованим у Білорусі авто
Латвія з 16 липня закриває в'їзд зареєстрованим у Білорусі авто

Латвія з 16 липня закриває в'їзд зареєстрованим у Білорусі авто

Із 16 липня зареєстровані в Білорусі транспортні засоби - легкові пасажирські автомобілі не зможуть вʼїжджати до Європейського Союзу через пункти перетину кордону Латвії з Білоруссю та Росією. Про це повідомляє Delfi.

Видання наголошує, що таке рішення прийняли відповідно до правових актів ЄС і Єврокомісії в межах восьмого санкційного пакету проти РФ, який також передбачає обмеження для Білорусі.

Зазначається, що з 16 липня 2024 року особам заборонено перетинати територію Латвії на транспортному засобі, зареєстрованому в Білорусі, оскільки «заборонено ввозити з Білорусі такі товари, які дозволяють Білорусі диверсифікувати джерела доходів, завдяки чому країна може брати участь в агресії Росії проти України» . Тому така особа повинна буде повернутися назад до країни, з якої вона хотіла виїхати до Латвії.

Якщо ж вона відмовиться виконувати зокрема такі вказівки митних органів, у неї можуть конфіскувати транспортний засіб.

Акцентується, що заборона не поширюватиметься на транспорт, який використовують дипломатичні чи консульські установи.

Також Росія штампує фірми-одноденки для продажу нафти й дурить США. Посилення американських санкцій змушує Росію грати в хованки. Поставками нафти до Індії, які найбільше постраждали від введення Вашингтоном обмежувальних заходів щодо російського тіньового флоту, останніми місяцями почали займатися нові, раніше нікому не відомі компанії. Про це пише Bloomberg з посиланням на трейдерів в Азійському регіоні та представників індійських нафтопереробних компаній.

До слова, центральний депозитарій цінних паперів у Казахстані закликав клієнтів вивести російські папери з країни. В організації пояснили, що ця вимога пов'язана з блокуючими санкціями США у відношенні російського Національного розрахункового депозитарію (НРД). Всього в депозитарії нараховується близько 140 найменувань паперів з префіксом ru. Це зобов'язання суверенного боргу, корпоративні облігації та акції.

Джерело матеріала
loader
loader