Прикордонник застрелив військового-дезертира на Одещині: ЗМІ повідомили деталі
Прикордонник застрелив військового-дезертира на Одещині: ЗМІ повідомили деталі

Прикордонник застрелив військового-дезертира на Одещині: ЗМІ повідомили деталі

Під час пошуку одного з дезертирів той напав на прикордонника, тож військовослужбовець ДПСУ був вимушений застосувати зброю.

У Держприкордонслужбі України повідомили про напад 14 липня на прикордонний наряд, який був на чергуванні в Одеській області. Одного зі зловмисників було застрелено.

Про це речник ДПСУ полковник Андрій Демченко розповів у коментарі "Українській правді".

За словами Демченка, ввечері 14 липня у селі Мар'янівка на Одещині (за 15 км від кордону з Молдовою) прикордонники зупинили транспорт, у якому перебували водій та ще четверо людей.

Двоє людей з машини почали тікати у різних напрямках. Згодом під час пошуку одного з цих чоловіків той напав на військовослужбовця ДПСУ. Аби врятувати своє життя, прикордонник був вимушений застосувати зброю, наголосив речник ДПСУ.

Демченко уточнив, що прикордонник здійснив попереджувальні постріли та постріли у напрямку нападника. Медики швидкої медичної допомоги, яких викликали на місце, зафікували смерть правопорушника, а також тілесні ушкодження у військовослужбовця ДПСУ.

"Інформація, яка почала ширитися на окремих ресурсах про те, що прикордонник відкрив стрілянину з пістолета навздогін втікачу, не відповідає дійсності", – наголосив Демченко.

Читайте провідні новини дня:

  • Курс валют в Україні: долар здорожчав до нових рекордних показників, чого очікувати далі
  • Росія може вдарити по дамбі Київської ГЕС: що задумав ворог і яка частина Києва під загрозою
  • Стрілець не вбив Трампа, але "влучив" у Байдена: які наслідки матиме гучний постріл у США

Він також повідомив, що про цей факт було повідомлено до ДБР, інших правоохоронних органів та підрозділів прокуратури. Тривають невідкладні слідчі дії. Військовослужбовців не затримували.

"Відзначу, на жаль, це вже не перший випадок нападу на прикордонний наряд порушниками, в результаті яких військовослужбовці вимушені застосовувати зброю для збереження свого життя та здоров’я", – додав ручник ДПСУ.

В УП зазначили, що за даними їхнього джерела у правоохоронних органах, втікачами були четверо військовослужбовців-дезертирів.

  • Намагався переплисти Тису: на кордоні з Румунією виявили потопельника
  • В ДПСУ назвали найпопулярніші напрямки для втечі ухилянтів
  • Правила виїзду з України для чоловіків зміняться від 17 липня: ДПСУ попередила про нові вимоги
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader