На Одещині прикордонник був змушений застрелити військового-дезертира – УП
На Одещині прикордонник був змушений застрелити військового-дезертира – УП

На Одещині прикордонник був змушений застрелити військового-дезертира – УП

На Одещині військовий-дезертир напав на прикордонний наряд, який був на чергуванні. Почалась стрілянина, під час якої одного зі зловмисників було застрелено, повідомив «Українській правді» речник ДПСУ полковник Андрій Демченко.

За даними офіцера, інцидент стався ввечері 14 липня у населеному пункті Мар'янівка, що 15 кілометрів від кордону з Молдовою –ред. Прикордонники зупинили транспортний засіб, у якому окрім водія перебували ще 4 людей.

- Двоє осіб почали тікати в різні напрямки, а згодом один із цих двох у ході його пошуку напав на військовослужбовця. Для збереження свого життя прикордонник був вимушений застосувати зброю, - сказав наголошує Демченко.

За його даними, перед цим правоохоронець здійснив попереджувальні постріли та у напрямку нападника. Лікарі швидкої допомоги, яких викликали на місце, зафіксували смерть правопорушника, а також факт тілесних ушкоджень у військовослужбовця.

- Інформація, яка почала ширитися на окремих ресурсах про те, що прикордонник відкрив стрілянину з пістолета навздогін втікачу, не відповідає дійсності. За цим фактом повідомлено ДБР, інші правоохоронні органи та підрозділи прокуратури. Тривають невідкладні слідчі дії. Військовослужбовців не затримували, - розповів Демченко.

Він додав, що це не перший випадок нападу на прикордонний наряд порушниками, в результаті яких військовослужбовці вимушені застосовувати зброю для збереження свого життя та здоров’я".

В УП додали, що втікачами були четверо військовослужбовців-дезертирів.

  • 10 липня прикордонники завадили вивезенню з України старовинної скрипки Антоніо Страдіварі. Наразі музичний інструмент спрямовано на експертизу. 
  • 10 липня чергову партію з 23 порушників, які намагалася пробратися за кордон, затримали прикордонники біля кордону з Молдовою. Чоловіків до кордону на зерновозі підвіз їхній поплічник. 
Теги за темою
Держприкордонслужба прикордонники
Джерело матеріала
loader