РФ може встановлювати на ракетні кораблі "Онікси" замість "Калібрів": у чому небезпека
РФ може встановлювати на ракетні кораблі "Онікси" замість "Калібрів": у чому небезпека

РФ може встановлювати на ракетні кораблі "Онікси" замість "Калібрів": у чому небезпека

Швидкість надзвукового "Онікса" становить близько 3 махи. Цими ракетами російські військові часто атакували Одесу та Миколаїв у 2022 році, зауважив капітан 1-го рангу запасу Андрій Риженко.

Збройні сили Російської Федерації на ракетні кораблі можуть встановлювати "Онікси" замість "Калібрів". Про це повідомив капітан 1-го рангу запасу, заступник начальника штабу ВМС ЗСУ (2004-2020 рр.) Андрій Риженко в ефірі FREEДОМ.

Він наголосив, що вертикальні пускові установки 3С14 встановлюються під час будівництва на російські кораблі класу "Каракурт" і "Буян М" та нові фрегати серії "Адмирал Эссен", "Адмирал Макаров" і "Адмирал Григорович". Кожна пускова установка може нести вісім ракет. Тоді як ракета завантажується у транспортно-пусковий контейнер — металевий цилінд, він має діаметр, який підходить як для "Калібрів", так і для "Оніксів".

На думку Риженка, якщо ворог почне використовувати "Онікси" замість "Калібрів", то їх буде складніше збивати. Так, ракета "Онікс" — надзвукова, її швидкість становить близько 3 махи. Зокрема, цими ракетами окупанти часто били по Одесі та Миколаєві у 2022 році.

"Зараз питання тільки в тому, скільки цих ракет є на озброєнні Росії", — сказав Андрій Риженко та додав, що "Калібрів" у росіян багато, тоді як "Оніксів" менше.

Дивіться з 3:41

Нагадаємо, 15 липня речник ВМС Дмитро Плетенчук повідомив, що РФ може почати будувати уніфіковані пускові установки для "Калібрів" та "Оніксів". Тоді як аналітики Defense Express зауважили, що може йтися про будівництво саме наземних пускових установок під "Калібри".

Цього ж дня Дмитро Плетенчук розповів, що РФ вивела всі сторожові кораблі з тимчасово окупованого Криму. За його словами, сьогодні "звалює" останній.

Теги за темою
Обстріл ракета
Джерело матеріала
loader
loader