Баскетбол 3х3: українці зіграли на Європейських університетських іграх
Баскетбол 3х3: українці зіграли на Європейських університетських іграх

Баскетбол 3х3: українці зіграли на Європейських університетських іграх

Українські збірні з баскетболу 3х3 завершили виступи на Європейських університетських іграх, які відбуваються в угорських містах Дебрецен і Мішкольц.

Як повідомляє ФБУ, у жінок нашу країну представляла команда Прикарпатського національного Університету Імені В.Стефаника - Анжеліка Ляшко, Анастасія Ковтун, Вероніка Космач та Дар'я Кононученко, передає Укрінформ.

Дівчата розпочали з перемоги 14:12 над університетом Жирони (Іспанія). Потім були поразки від збірної Ризького університету імені Страдіня - 17:19 та Гайдельберзького університету Рупрехта-Карла - 11:13.

У третій день українки спочатку вирішили питання з виходом із групи, обігравши Північний Університет (Хорватія) - 21:6, а потім пробилися до чвертьфіналу, здолавши університет Любляни (Словенія) - 15:10.

В чвертьфіналі українки в овертаймі обіграли угорський Університет спортивних наук - 16:15, але далі в 1/2-й знову поступилися збірній Ризького університету імені Страдіня - 5:17 (латвійська команда в підсумку стала чемпіонками), а в матчі за третє місце дівчата в овертаймі 15:16 програли угорському Сечені Іштван Уні.

У чоловічих змаганнях за Україну грала збірна Сумського державного університету, за яку виступали Ілля Кабацюра, Євген Балабан, Сергій Старцев та Іван Філоненко.

На старті хлопці з рахунком 19:16 здолали суперників з Приштинського університету (Косово). Другого ігрового дня команда СумДУ зазнала трьох поразок - від університету Валенсії (15:17), Бухарестського політехнічного університету (15:21) та Авейрівського університету (16:21).

Потім наші баскетболісти виграли заключний матч групового етапу у угорського Сечені Іштван Уні (21:12), що дозволило пробитися до плей-офф. Втім, 1/8 фіналу нашим хлопцям подолати не вдалося - поразка від Віденського університету - 11:21.

Фото: fbu.ua.

Теги за темою
Спорт Угорщина Баскетбол Жінки
Джерело матеріала
loader
loader