На яких пляжах Європи немає убивчої спеки: варіанти для фантастичної відпустки
На яких пляжах Європи немає убивчої спеки: варіанти для фантастичної відпустки

На яких пляжах Європи немає убивчої спеки: варіанти для фантастичної відпустки

Рекордна спека в Україні триває. Позначки на термометрах сягають неймовірно високих показників. Експерти в галузі туризму кажуть, що від спеки можна сховатися… на курортах. Так, це не жарт. Популярні морські напрями в Середземномор'ї також потерпають від високих температур, тож їхня привабливість починає знижуватися.

На деяких не дуже відомих пляжах Європи можна комфортно провести час. OBOZ.UA зібрав найкращі пляжні напрямки, де немає убивчої спеки.

Лагуш, Португалія

Скелі Лагуша – ідеальне місце для відпочинку. Можна насолодитися старим містом з неймовірною фортецею Понта-да-Бандейра, вражаючими скелями та прекрасними пляжами. Актуальним цей напрямок буде і для любителів активного відпочинку. Серед розваг: серфінг, катання на гірських велосипедах, піші прогулянки стежкою Понта-да-П'єдаде, що приведуть до пляжу Дона-Ана – там можна поплавати з маскою та помилуватися підводним світом. Лагуш – місце чарівних вапнякових гротів та відокремлених бухт, де кожен знайде собі заняття до душі.

До Лагуша можна дістатися з Лісабона менш як за чотири години поїздом з однією пересадкою в Албуфейрі.

Біарриц, Франція

Франція – це не тільки Лазурне узбережжя. Приморське південно-західне місто Біарриц не настільки потерпає від спеки. Температура повітря становить від 23 до 29°C, що є більш комфортною альтернативою середземноморським пляжам.

Біарриц знаходиться лише за годину їзди на північ від Сан-Себастьяна, на французькій стороні Країни Басків. Місто приваблює любителів серфінгу довгими піщаними пляжами та великими хвилями. Не варто оминати ринок Marché aux Halles de Biarritz, щоб потішити себе свіжими морепродуктами та справжнім французьким сиром.

Від паризького вокзалу Монпарнас до Біаррицу можна доїхати лише за 4 голини.

Сан-Себастьян, Іспанія

Сан-Себастьян – рай для любителів серфінгу. У той час як південь Іспанії страждає від сильної спеки, на півночі країни ситуація краща. У курортному місті Сан-Себастьяні температура повітря зараз становить від 23 до 27°C. У цьому баскському місті є все, що можна побажати від міського пляжного відпочинку. Звідси, до речі, можна швидко дістатися до найкращих місць для серфінгу в Іспанії – від Саррауса до пляжу Сурріолу.

З Мадрида та Парижа до Сан-Себастьяна можна дістатися поїздом приблизно за 5,5 годин.

Пензанс, Великобританія

Великобританія – точно не перше місце, яке спадає на думку при згадці про пляжний відпочинок, але  але Корнуолл, розташований на південно-західному півострові країни, вражає своєю природою.

Ньюквей та Перранпорт – ідеальні місця для серфінгу. Берегова лінія Пензансу – прекрасний варіант для пляжного відпочинку. Якщо температура 18 °C все-таки дещо прохолодна для вас, можна погрітися в 30-градусній воді відкритого басейну Пензанса, побудованого в стилі ар-деко – солона вода туди поступає з геотермальної свердловини. Після цього варто прогулятися до замку Сент-Майклс-Маунт.

З Лондона можна доїхати на восьмигодинному потязі.

Юрмала, Латвія

Латвія має 500-кілометрову берегову лінією з білими пісками та сосновими лісами. Юрмала пропонує дерев'яні прибережні вілли у стилі модерн – можна насолоджуватися тихою набережною та видами на захід сонця.

Юрмала знаходиться всього за 35 хвилин їзди потягом від столиці Латвії Риги.

Раніше OBOZ.UA розповідав, які країни в Європі популярні серед туристів у 2024 році.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader