Нова автівка перетвориться на проблему: з чим не можна тягнути
Нова автівка перетвориться на проблему: з чим не можна тягнути

Нова автівка перетвориться на проблему: з чим не можна тягнути

Транспортні засоби з червоними або транзитними номерами називають "тимчасово зареєстрованими транспортними засобами". Ці номери видаються новим автомобілям або транспортним засобам, які знімаються з обліку для експорту, і діють протягом трьох місяців.

Протягом цього часу власник повинен оформити постійну реєстрацію транспортного засобу. Про це пише видання MMR.

Автономера, фото: Інформатор
Автономера, фото: Інформатор

При звичайній купівлі-продажу автомобіля з пробігом автомобіль не знімається з обліку, а відразу перереєстровується на нового власника без видачі транзитних знаків. Це означає, що новий власник одразу отримує постійні номери, і немає необхідності користуватися транзитними номерами.

Транзитні номери дійсні лише три місяці. Протягом цього періоду власник повинен поставити автомобіль на облік у відповідному органі і отримати постійні номери. Якщо власник не встигне зробити це вчасно, використання автомобіля з простроченими червоними номерами заборонено.

Номери авто. Фото Youtube
Номери авто. Фото скрін Youtube

За використання транспортних засобів з простроченими транзитними номерами передбачені штрафні санкції. При першому порушенні штраф становитиме від 170 до 255 гривень. Якщо порушення повториться протягом року, сума штрафу збільшиться до 255-550 гривень.

Таким чином, важливо вчасно завершити процес реєстрації транспортного засобу, щоб уникнути проблем із законом та штрафів.

Нагадаємо,авто повинні віддати: у якому разі вашу машину не мають права евакуювати

Вам буде цікаво дізнатисяшвидше переоформлюйте машину: які документи потрібні і куди бігти

Джерело матеріала
loader
loader