Віцепрезидентка Єврокомісії: Ми не можемо позбавити Угорщину головування
Віцепрезидентка Єврокомісії: Ми не можемо позбавити Угорщину головування

Віцепрезидентка Єврокомісії: Ми не можемо позбавити Угорщину головування

Євросоюз бойкотуватиме політику Віктора Орбана, однак юридично Угорщину не можна позбавити головування у Раді ЄС.

Як передає Укрінформ, про це віцепрезидентка Європейської комісії з питань цінностей та прозорості Вера Юрова сказала в інтерв’ю Суспільному.

«Я юрист, тому дам суху відповідь юриста: ми не можемо позбавити Угорщину головування. Немає жодної можливості це зробити. Але ми можемо бойкотувати і відкрито показати, що не погоджуємося з політикою пана Орбана», – заявила вона, додавши, що такі кроки вже робляться.

Юрова зазначила, що в Єврокомісії поступово готуються до головування Польщі, яке розпочинається 2025 року.

За її словами, довіра до Орбана в Європейському Союзі впала до нуля. і попри все прем’єр Угорщини не зможе завдати шкоди всередині блоку.

«Угорське головування припадає на той час, коли Рада не буде ухвалювати жодних ключових рішень, оскільки ми на початку законодавчого періоду, зміни мандатів в інституціях», – пояснила віцепрезидентка Єврокомісії.

Як повідомляв Укрінформ, після візиту до Києва Орбанвідвідав Москву й Пекін, де намагався обговорювати «мирні ініціативи» щодо завершення війни в Україні.

Політичне керівництво Євросоюзу заявило, що під час таких візитів Орбан представляє виключно себе та позицію своєї країни і не уповноважений представляти інтереси ЄС.

1 липня Угорщина прийняла естафету в Бельгійського головування в Євросоюзі та перебрала на себе організацію роботи Ради ЄС на наступні пів року.

Теги за темою
Угорщина Єврокомісія
Джерело матеріала
loader
loader