Отруйні медузи атакували узбережжя окупованого Криму: чим вони небезпечні
Отруйні медузи атакували узбережжя окупованого Криму: чим вони небезпечні

Отруйні медузи атакували узбережжя окупованого Криму: чим вони небезпечні

Зі слів біологів, контакти з медузами можуть призвести до великих і болючих опіків на шкірі, тому купатися не рекомендовано. Медуза корнерот — отруйна, але її укус не є смертельним.

На західному узбережжі окупованого Криму спостерігається значне збільшення кількості меду корнеротів. Російське агентство "РИА Новости" опублікувало фотографії, на яких зафіксовані гігантські скупчення цих морських тварин з прозорим драглистим тілом.

За словами співробітника Інституту біології південних морів Бориса Аннінського поява виду медуз корнерот у цьому районі є аномальним явищем. Цілеспрямовано у зграї вони не збиваються.

Фото: РИА Новости
Фото: РИА Новости

Професор біологічного факультету Московського державного університету (МДУ) Олена Тємерєва розповіла, що, на основі фотографій, можна говорити про "навалу" медуз корнеротів на півострові.

"Це, безсумнівно, корнероти. Корнерот — це небезпечна медуза, для людини небезпечна теж", — цитує Тємєрову російське видання RT.

Біолог зазначила, що контакти з медузами можуть призвести до великих і болючих опіків на шкірі. Каже, смертельні випадки після укусів їй невідомі, але може бути якась індивідуальна непереносимість, яка може викликати посилену алергічну реакцію.

"Купатися не можна", — констатувала вона.

Нашестя медуз корнеротів може бути пов'язане із сильними вітрами та прибережними течіями.

9 липня радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що на пляжах міста з'явилась велика кількість медуз. Він вважає, що росіяни "вбили Азовське море Кримським мостом"

Теги за темою
Крим
Джерело матеріала
loader
loader