Науковці просять Зеленського ветувати закон про скасування переведення годинників
Науковці просять Зеленського ветувати закон про скасування переведення годинників

Науковці просять Зеленського ветувати закон про скасування переведення годинників

Цим законом Рада скасувала в Україні літній час. Втім, науковці не підтримують таке рішення.

Скасування літнього часу збільшить витрати на електроенергію

Голова Академії Олександр Наконечний на прикладі Києва пояснив, що згідно із прийнятим законом у столиці тепер наприкінці червня світатиме о 3 годині ранку, а сутенітиме – о 20 годині вечора. Наразі часові позначки – 4 та 21 години відповідно.

За словами науковців, таке рішення збільшить витрати на електроенергію у вечірні години у весняні, літні та осінні місяці. І це відчуватиметься в умовах відключень світла. А у ранкові години – сонячне світло витрачатиметься дарма.

"У ранкові години сонячне світло буде витрачатися марно. Тож наступний крок, до якого змушена буде вдатися влада в умовах дії законопроєкту 4201 – це запровадити гнучкий графік початку робочого дня в різних регіонах держави, що цілком нівелює ефект часової "стабільності", який повинен забезпечити законопроєкт 4201", – пишуть у своєму зверненні науковці.

Також у зверненні Академії йдеться, що в багатьох країнах світу досі переводять годинникові стрілки, а Верховна Рада ухвалила своє рішення про скасування літнього часу без висновків науковців.

"Провідні держави світу далі практикують переведення годинникових стрілок на годину в літні місяці. Так роблять у майже всіх штатах США, провінціях Канади, Великій Британії і всіх без винятку державах ЄС... Натомість відмовилися від використання літнього часу такі недемократичні держави, як Росія, Білорусь і Китай", – кажуть вони.

Теги за темою
Володимир Зеленський Верховна Рада
Джерело матеріала
loader
loader