СБУ затримала ще трьох колаборантів, серед яких експосадовець суду: що їм загрожує
СБУ затримала ще трьох колаборантів, серед яких експосадовець суду: що їм загрожує

СБУ затримала ще трьох колаборантів, серед яких експосадовець суду: що їм загрожує

Співробітники Служби безпеки України затримали ще трьох колаборантів, які пішли на співпрацю з російськими загарбниками на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Серед них є колишній судовий розпорядник, що після окупації частини Харківщини пішов служити до каральної російської "поліції".

Йому та ще двом зрадницям загрожує до 15 років позбавлення волі. Подробиці розкрили у СБУ.

У Службі розповіли про затримання ще трьох колаборантів, що працювали на агресора від початку повномасштабного вторгнення РФ.

Серед них – колишній судовий розпорядник з Ізюму, що на Харківщині. Після окупації міста Росією він вступив до лав місцевого "відділення поліції МВС РФ". Від окупантів він отримав "посаду" "помічника оперативного чергового" цієї окупаційної установи, охороняв будівлю карального органу росіян та допомагав їм збирати інформацію про місцевих жителів, зокрема учасників руху опору.

Коли Ізюм звільнили Сили оборони, за "визволителями", що в паніці втікали з Харківщини, зрадник не побіг. Натомість він поїхав на Дніпропетровщину, де спробував залягти на дно в орендованій квартирі. Однак уникнути відповідальності зрадникові не вдалося: співробітники СБУ встановили його місцеперебування і затримали.

Також спецпризначенці викрили колишню директорку однієї зі шкіл на тимчасово окупованій частині Луганщини. Мешканка Антрациту, що після окупації міста пішла на співпрацю з загарбниками, активно запроваджувала "освітні стандарти" РФ в українській школі і схиляла колег до співпраці з загарбниками. 

Однак у якийсь момент зрадниця вирішила навідати доньку у Києві. На підконтрольну частину України вона  намагалася заїхати через РФ та Європейський Союз. Затримали колаборантку при спробі перетину державного кордону через пункт пропуску "Угринів" на Львівщині.

Третя зрадниця – родом з Херсонщини. Коли Росія захопила Бериславський район, колаборантка пішла працювати у створений окупантами "виборчком". Вона агітувала місцевих жителів "голосувати за приєднання" Херсонщини до РФ під час фейкового референдуму.

Коли окупанти втекли з правобережжя області, зрадниця подалася до родичів у Херсон. Там вона сподівалася "пересидіти" загрозу притягнення до відповідальності за роботу на ворога. Однак не вдалося: зрадницю затримали у її тимчасовому помешканні. 

"Слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Триває розслідування. Зловмисникам загрожує від 3 до 15 років тюремного ув’язнення", – йдеться у повідомленні.

Відомо, що комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Харківській, Львівській та Херсонській областях за процесуального керівництва обласних прокуратур.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що СБУ затримала лаборантку, яка зливала ворогу локації українських блокпостів поблизу Харкова. 

Окрім того, перед судом постане  подружжя агентів ФСБ, яке готувало ракетні удари по Харкову та Сумщині. 

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader