Її пристрасть – науковці: дві історії кохання Меркель, яка святкує 70-ліття
Її пристрасть – науковці: дві історії кохання Меркель, яка святкує 70-ліття

Її пристрасть – науковці: дві історії кохання Меркель, яка святкує 70-ліття

Ангела Меркель є уособленням сильної жінки. Про її особисте життя відомо дуже мало, оскільки ексканцлерка ніколи не акцентує на ньому увагу, пише Love24.

Два шлюби Меркель

Меркель була одружена двічі. Вперше майбутня очільниця німецького уряду вийшла заміж у 23 роки. У студентські роки вона познайомилася з на рік старшим Ульріхом Меркелем. Чоловіка та жінку поєднала любов до фізики, тому через 3 роки після знайомства – у 1977 році – вони повінчалися у Лейпцигу.

Цей шлюб не тривав довго – вже у 1982 році подружжя розлучилося, при цьому розійшлися чоловік і жінка ще на рік швидше. Причиною став переїзд Меркель у Берлін, куди науковицю запросили працювати у Центральному інституті фізичної хімії при Академії наук НДР. До речі, після розлучення Ангела не повернулася до дівочого прізвища, а залишила прізвище чоловіка.

У Берліні Меркель познайомилася з професором теоретичної і фізичної хімії Університету імені Гумбольдта Йоахімом Зауером. Чоловік та жінка, які обоє обожнювали науку, почали зустрічатися, коли Зауер був ще у шлюбі з іншою. Однак кохання до Меркель виявилося сильнішим, і професор розлучився з дружиною.


Ангела Меркель та Йоахім Зауер / Фото Getty Images

30 грудня 1998 року Меркель та Зауер одружилися. На відмінно від Меркель, яка обрала політичну кар'єру, Зауер залишився відданим науці. Зараз він знаний хімік у Німеччині. Подружжя дуже рідко з'являється разом. Навіть коли Меркель вперше давала присягу на посаді канцлера у 2005 році, чоловік не сидів у глядацькій трибуні парламенту. У той момент він був у своєму кабінеті в університеті.

Дітей у подружжя немає. Адже свої життя вони присвятили кар'єрі й один одному.

Теги за темою
Ангела Меркель
Джерело матеріала
loader