Росія видала нові ядерні погрози у бік США: у Держдепі різко відповіли
Росія видала нові ядерні погрози у бік США: у Держдепі різко відповіли

Росія видала нові ядерні погрози у бік США: у Держдепі різко відповіли

Країна-агресор Росія вже тривалий час демонструє світу свою ядерну палицю. Проте у Пентагоні є чим на це відповісти.

Так відреагував на останні заяви російського МЗС заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател. Мова йде про погрози РФ розгортання ракет з ядерним оснащенням.

"Будь-яка риторика та розмови щодо використання або розгортання ядерних боєголовок, звісно, викликають занепокоєння. Це те, чому ми й далі приділятимемо пильну увагу. А колеги з Пентагону можуть говорити про це більш детально", – зазначив представник Держдепа.

Він підкреслив, що ядерна риторика властива РФ саме на тлі війни в Україні.

"Росіяни роблять такі заяви та б'ють себе в груди доволі періодично від початку своєї агресії проти України. Я не хочу спекулювати, але ми, звісно, продовжуємо уважно стежити (за їх заявами)",- відзначив Ведант Пател.

11 липня Білий дім оголосив, що США вперше з часів холодної війни почнуть епізодичне розміщення далекобійної та гіперзвуковоїзброї на території Німеччини. У свою чергу МЗС Росії заявило про "військову відповідь на цю нову гру". Заступник глави МЗС Росії Сергій Рябков уточнив, що РФ може "розгорнути ракети з ядерним оснащенням".

Як повідомляв OBOZ.UA, російський диктатор Путін вкотре пригрозив використати ядерну зброю і закликав Захід "не ставитись легковажно" до ядерної доктрини країни-агресора. Воєнний злочинець заявив, що РФ "може використовувати всі доступні засоби, якщо її суверенітет чи територіальна цілісність буде поставлено під загрозу".

Насправді ж Росія не може нічого протиставити цивілізованому світу, адже вона не здатна створити якусь якісну нову зброю. Окупанти використовують переважно радянське озброєння, а реальних випробувань ядерної зброї в Росії ніколи не було. Ба більше, росіяни десятками років не відпрацьовували реальні алгоритми застосування ядерної зброї.

Причому країна-окупант може скоротити час ухвалення рішення щодо застосування ядерної зброї, передбачений офіційною доктриною РФ. Це може статися, якщо Москва раптом надумає, що "загрози зростають".

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader