Львів'яни другий тиждень отримують воду на 2 години на день: обленерго безсило
Львів'яни другий тиждень отримують воду на 2 години на день: обленерго безсило

Львів'яни другий тиждень отримують воду на 2 години на день: обленерго безсило

Жителі Львова вже два тижні стикаються із серйозними проблемами з водопостачанням. Вода подається лише на кілька годин на день через технічні обмеження.

У Львові мешканці ЖК "Семицвіт" на вулиці Шевченка, 60 вже два тижні страждають від перебоїв із водопостачанням. Вода подається всього кілька годин (2-4) на день, в основному вночі, що особливо незручно для тих, хто працює в нічні зміни або спить.

Одна з місцевих мешканок, Оксана Гула, розповіла, що ситуація особливо ускладнюється через брак тиску, через що верхні поверхи одержують воду важко.

"У мене двоє дітей, у таку спеку без води неможливо. Щастить, що відрами можемо набрати в підвалі."

Львів / фото: oblrada.km.ua
Львів / фото: oblrada.km.ua

Мешканці звернулися за допомогою до міської гарячої лінії та Львівобленерго, але поки що не отримали вирішення проблеми:

"Просимо «Львівобленерго» зіставити графіки, щоб у нас була хоч якась можливість користуватися водою. Нам потрібно або змінити графіки або забезпечити Яновську водокачку генератором. У нашому ЖК – 15 будинків, якщо всі будинки знаходяться на тому ж графіку, то ситуація дуже плачевна."

Представник "Львівводоканалу" Уляна Горбата пояснила, що подача води на верхні поверхи не може через технічні особливості системи. Підприємство намагалося вирішити проблему, звертаючись до енергетиків із проханням не включати водокачку до графіків відключення, але безуспішно.

вода з крана
вода з крана

"Прийшов до висновку, що робота генератора дуже дорога. Поки я закликаю мешканців ставити у квартирах у ванній кімнаті гідроакумулятор, який забезпечить їх запасом води. На придбання та підключення такого пристрою у свою квартиру я витратив 3 тис. грн. Цей варіант є більш доступним", – заявив голова ОСББ, Юрій Дзюбенко.

Для вирішення проблеми з відключення світла в будинку планують встановити інвертор з акумуляторами, які зможуть забезпечити живлення насосної станції на 3-4 години. Надалі цей інвертор хочуть підключити до системи сонячних батарей, встановлених на даху будинку.

Раніше ми писали про підключення води після відключення за борги: українців попередили про значні суми

Крім того, Знай.ua повідомляв, що Київ поки тримається, а в інших містах вже платять по 15 гривень: де подорожчав проїзд

Джерело матеріала
loader
loader