“Я повернуся”: на Волині чоловік намагався підкупити прикордонників
“Я повернуся”: на Волині чоловік намагався підкупити прикордонників

“Я повернуся”: на Волині чоловік намагався підкупити прикордонників


Житель Харківщині пропонував прикордонникам 8400 євро за те, щоб безперешкодно виїхати за кордон.


На Волині 52-річний харківʼянин пропонував прикордонникам 8400 євро за те, щоб безперешкодно виїхати за кордон. Про це пресслужба ДПСУ в п’ятницю, 19 липня.
 
Чоловік прибув у пункт пропуску автомобілем Audi. Під час прикордонного контролю разом із паспортом він надав документи про інвалідність 3 групи, тимчасове посвідчення військовозобовʼязаного та довідку про надання відстрочки від призову на військову службу.

Під час перевірки зазначених документів у інспектора прикордонної служби виникли сумніви щодо законності їх отримання.

 
Під час спілкування з прикордонником харків’янин поклав на стіл пачку купюр, зі словами: “Тримайте! Чесно, просто випусти, будь ласка, я повернуся! Ви берете гроші, а я через два тижні повертаюся”.

Прикордонник категорично відмовився від неправомірної вигоди та проінформував про подію співробітників Національної поліції.  

 
Відомості про вчинення злочинів внесено до ЄРДР. Чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді домашнього нічного арешту терміном 60 діб.

Нагадаємо, з 17 липня наявність військово-облікового документа під час перетину кордону обов’язкова умова для всіх чоловіків-громадян України віком від 18 до 60 років.

Останнім часом стало більше спроб нелегально перетнути кордон. Чоловіки готові платити “перевізникам” від трьох до 20 тисяч доларів.



Теги за темою
кордон хабар
Джерело матеріала
loader
loader