Як запустити Windows після збою CrowdStrike: покрокова інструкція
Як запустити Windows після збою CrowdStrike: покрокова інструкція

Як запустити Windows після збою CrowdStrike: покрокова інструкція

Зранку 19 липня у світі стався масштабний збій в програмах MicrosoftAzure та Crowdstrike. Через це користувачі, які користуються операційною системою Windows та програмним забезпеченням CrowdStrike Falcon зіштовхнулися з рядом проблем.

На щастя, більшість українських організацій вже повністю або частково відновили роботу. Але якщо ви все ще спостерігаєте збої в роботі ПК, то варто скористатися порадами з усунення проблем від Держспецзв’язку.

У випадках, коли на вашій системі виникає критична проблема, одна з ефективних стратегій для відновлення стабільності є запуск Windows у безпечному режимі. Він дозволяє завантажити операційну систему в базовому режимі з обмеженим набором драйверів і служб, що може допомогти виявити та розв'язати проблему без впливу сторонніх програм. Це особливо корисно, якщо проблеми спричинені не налаштуваннями за замовченням.

Якщо після збою CrowdStrike у вас з’явилася проблема із запуском комп’ютера, то скористайтеся цими інструкціями:

  • Завантажте Windows у безпечному режимі або середовищі відновлення Windows;
  • Перейдіть до каталогу C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike;
  • Знайдіть файл з назвою "C-00000291*.sys", і видаліть його;
  • Перезавантажте комп’ютер або сервер.
  •  
  • Використовуйте цей спосіб, поки CrowdStrike працює над усуненням проблеми та не надасть офіційної інформації.

Як запустити ПК в безпечному режимі

  • Відкрийте "Параметри" або "Настройки";
  • Натисніть "Оновлення та відновлення";
  • У розділі "Додаткові варіанти запуску" виберіть елемент "Перезавантажити зараз". Якщо вам не вдається відкрити налаштування, то перезавантажте пристрій з екрана входу у Windows, утримуючи клавішу Shift. Також запустити середовище відновлення Windows можна тричі перезавантаживши пристрій за допомогою тривалого натискання кнопки живлення.
Як запустити Windows після збою CrowdStrike: покрокова інструкція
  • Після перезавантаження ПК на екрані "Вибір параметра" виберіть "Виправлення неполадок" > "Додаткові параметри" > "Параметри запуску" > "Перезавантажити". Але будьте готові, що після цього може відобразитися запит на введення ключа відновлення BitLocker.
  • Після перезавантаження ПК ви побачите список варіантів. Виберіть варіант 4 або натисніть клавішу F4, щоб запустити ПК в безпечному режимі. Або, якщо вам знадобиться інтернет, виберіть варіант 5 або натисніть клавішу F5 для безпечного режиму з підтримкою мережі.
Як запустити Windows після збою CrowdStrike: покрокова інструкція

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, що в світі стався глобальний IT-збій: не працювали "Нова пошта", Vodafone, Windows, банки, скасовано сотні авіарейсів

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader