"Укрзалізниця" прокоментувала смерть пасажира у купе вагона через спеку
"Укрзалізниця" прокоментувала смерть пасажира у купе вагона через спеку

"Укрзалізниця" прокоментувала смерть пасажира у купе вагона через спеку

16 липня в поїзді "Укрзалізниці" сполученням Запоріжжя - Ужгород через спеку в вагоні померла жінка. Про це у соцмережах написала її попутниця, Інеса Воронова.  Керівник пасажирського напряму "Укрзалізниці" Олександр Перцовський в ефірі "Сніданку з 1+1" прокоментував цей трагічний випадок і порадив пасажирам у разі виникнення проблем із самопочуттям під час поїздки звертатися до провідників вагона.

- Вночі жінка з нашого купе, яка їхала в Стрий до подруги, раптово померла - спека в вагонах без зірочки нереальна, всі пасажири мокрі й захекані, це не подорож, а знущання. "Укрзалізниця" може буде з цим щось робити? - емоційно написала у Facebook пасажирка Інеса Воронова.

Олександр Перцовський відреагував на інцидент:

- Це поїзд Запоріжжя-Ужгород. Ми просто не педалюємо кожний такий випадок, але в поїздах, оскільки понад 100 тисяч людей подорожує, на жаль, особливо в літній період, трапляються ось такі природні смерті. Подібні трагедії не стають сухою статистикою та кожен випадок дуже ретельно розслідується. По цьому випадку зокрема ми дивимося, чи можна було запобігти, чи можна було швидше зреагувати, на скільки оперативно ми викликали медиків і наскільки оперативно вони приїхали - сказав Перцовський.

Керівник пасажирського напряму "УЗ" підтвердив, що квиток продавався на вагон без кондиціювання. Він також звернувся до пасажирів і зазначив, що в "УЗ" половина парку не обладнана кондиціонерами взагалі. У компанії чітко маркують ті вагони, які мають надійні системи кондиціювання, сніжинкою, щоб люди знали.

- Якщо є вади зі здоров'ям, маленькі діти, і ви знаєте, що довга поїздка в таку спеку - це не варіант, то перенесіть поїздку на кілька днів, - сказав Перцовський.

Крім того, він порадив у разі виникнення проблем із самопочуттям звертатися до провідників. Вони нададуть допомогу і за можливості пересадять у вагон із кондиціонером.

  • 19 липня "Укрзалізниця" запустила у продаж "Бойовий чай" на рейсах далекого сполучення. З кожного пакетика вона буде перераховувати десять гривень на кейсеваки для пʼяти бойових бригад ЗСУ. 
  • 22 травня "Укрзалізниця" замінила постільну білизну у потягах та зробила її дорожчою на 30 гривень.
Теги за темою
Укрзалізниця
Джерело матеріала
loader
loader