Загадкова Румунія: найцікавіші локації містичної країни
Загадкова Румунія: найцікавіші локації містичної країни

Загадкова Румунія: найцікавіші локації містичної країни

Від батьківщини графа Дракула, до загадкових печер і замків, що приховують давні таємниці. Румунія пропонує безліч локацій, які зачаровують і лякають одночасно. 

Соляна копальня у місті Турда 

Унікальна підземна атракція вражає своїми масштабами та архітектурою. Колишня шахта перетворилася на туристичний комплекс з озером. До речі, тут навіть курсують човни. А ще тут розташовується оглядова платформа.

Завдяки археологічним розкопкам науковці дійшли до висновку, що сіль тут видобували ще до приходу римлян. Згодом, у  1932 році, цей процес припинили через низьку якість технічного оснащення та сильну конкуренцію.

Тож нині це популярна туристична атракція та ідеальне місце для тих, хто хоче побачити щось дійсно незвичайне.

Час роботи: з 9:00 до 19:00

Загадкова Румунія: найцікавіші локації містичної країни

Бухарестський Парламент

Друга за величиною адміністративна будівля у світі після Пентагону. Величезний комплекс має більше тисячі кімнат, вражає своїми розмірами та архітектурними деталями. Відвідувачі можуть замовити екскурсію, щоб побачити розкішні зали та дізнатися більше про історію цієї грандіозної споруди.

Час роботи: з 9:00 до 17:00

Загадкова Румунія: найцікавіші локації містичної країни

Монастир Воронець 

Розміщується в однойменному селі. Відомий своїми яскравими фресками на зовнішніх стінах будинку, які зображують сцени з Біблії. Вони вражають своєю деталізацією та яскравими кольорами. До речі, тут є церква, яка входить у список об'єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Обов'язково відвідайте цю локацію, якщо цікавитеся релігійним мистецтвом та історією.

Час роботи: з 8:00 до 18:00

Загадкова Румунія: найцікавіші локації містичної країни

Замок Корвінів

Готичний палац знаходиться у місті Хунедоара та є одним з найбільших в Європі. Він відомий своїми високими вежами, мостами та таємничими підземеллями. Відвідувачі можуть прогулятися замком, дослідити його численні зали та дізнатися більше про його легендарних мешканців.

Час роботи:з 9:00 до 17:00

Дельта Дунаю 

Унікальний природний заповідник. Тут можна побачити понад 300 видів птахів, рідкісні рослини та насолодитися красою природи. Саме тут відбувається гніздування та скупчення сезонних пернатих. Туристи можуть замовити екскурсію човном, щоб ближче познайомитися з цим дивовижним місцем.

Загадкова Румунія: найцікавіші локації містичної країни

Замок Пелеш

Розкішна споруда у стилі неоренесансу розміщується у мальовничому містечку Сіная. Її величезні зали прикрашені вишуканими меблями, мистецькими творами та унікальними предметами інтер'єру.

Літню резиденцію румунських королів побудували 1873 року. Обабіч зводили й інші будівлі: вежі охорони, мисливський будинок, стайні тощо. До речі, територія пам'ятки стала знімальним майданчиком для кількох фільмів від Netflix.

Час роботи: з 9:00 до 17:00 (з середи по неділю)

Замок Дракули 

Неможливо уявити подорож до Румунії без відвідування знаменитого палацу Бран. Він розташовується у Трансильванії. Мандрівники можуть дослідити численні кімнати та коридори замку, насолодитися панорамними видами на околиці та відчути містичну атмосферу минулих століть.

Час роботи: з 9:00 до 18:00 (влітку), з 9:00 до 16:00 (взимку)

Загадкова Румунія: найцікавіші локації містичної країни

Червоний яр

Геологічний заповідник довжиною близько 10 кілометрів. Знаходиться на південному заході Секашель. Природна пам'ятка вирізняється ярусами колон і пірамід, розділених ярами. Вони утворюються під час дощів, тому вода, яка тече, має червоний колір. Тут можна побачити багато рідкісних рослин.

Казино Констанца 

Сучасну версію будівлі звели у стилі модерн 1910-го року. Під час Другої світової війни вона слугувала лікарнею. Згодом стала гральним закладом, через декілька років – одним з найкрасивіших місць в країні. На жаль, нині споруда покинута. Але вона й досі не втратила своєї краси. 

Досліджуйте світ! Подорожуйте та знайомтеся з новими країнами!

Раніше OBOZ.UA розповідав про найбільш містичні локації світу.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки! 

Джерело матеріала
loader
loader