Більшість камер на місці злочину були вимкнені: нові деталі вбивства Фаріон
Більшість камер на місці злочину були вимкнені: нові деталі вбивства Фаріон

Більшість камер на місці злочину були вимкнені: нові деталі вбивства Фаріон

У районі, де проживала мовознавиця та колишня нардепка Ірина Фаріон, яку 19 липня застрелив невідомий чоловік, було встановлено багато відеокамер. Однак на момент замаху вони не працювали через відсутність світла.

Про це в ефірі КИЇВ24 розповів депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич. Він зазначив, що правоохоронні органи та швидка допомога прибули на місце нападу максимально оперативно.

"Так сталося, що ми з Іриною Дмитрівною були сусідами. Жили через дім. Часто зустрічалися на вулиці, часто спілкувалися. Була використана зброя без глушника, весь район одразу став на вуха. Через 5 хвилин я був на місці", – повідомив нардеп.

Ігор Зінкевич зазначив, що правоохоронні органи та швидка допомога вже були на місці, коли він прибув. У цьому районі було багато відеокамер, але на момент вбивства світла не було. Тому наразі правоохоронці шукають камери, які могли працювати на акумуляторах.

"Є інформація, зібрана у голів ОСББ і передана правоохоронним органам. На жаль не так, як хотілося, бо з виключенням світла ми це не передбачили, але інформація надається", – повідомив Зінкевич.

Слідство також з’ясувало, що невідомий чоловік кілька днів перебував біля будинку Ірини Фаріон. Ігор Зінкевич повідомив, що камери змогли зафіксувати цю особу, і свідки підтвердили її присутність. Наразі цей чоловік є підозрюваним у справі.

Нагадаємо, що Ігор Клименко озвучив основні мотиви, які розглядають правоохоронні органи щодо вбивства екснардепки Ірини Фаріон. Серед них – громадська та політична діяльність мовознавиці, а також особиста неприязнь до неї. Правоохоронці не виключають, що вбивство могло мати замовний характер.

Раніше повідомлялося, що зірки українського шоу-бізнесу відреагували на смерть мовознавиці та колишньої народної депутатки Ірини Фаріон, яка напередодні стала жертвою замаху. Знаменитості не лишилися байдужими до трагедії та засудили насильство, висловивши співчуття родині загиблої. 

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader