Бої за Годинник Яр: експерт розповів, як окупанти хочуть обійти місто
Бої за Годинник Яр: експерт розповів, як окупанти хочуть обійти місто

Бої за Годинник Яр: експерт розповів, як окупанти хочуть обійти місто

Військовий аналітик, координатор групи "Інформаційний опір" Костянтин Машовець у себе в Telegram-каналі розповів, на Краматорському напрямку, в районі міста Часів Яр, противник продовжує розширювати свої позиції вздовж каналу "Сіверський Донець - Донбас".

Захопили східну частину села Калинівка до каналу. Провели серію атакуючих дій у районі перетину каналу та дороги Т-0504, на південний схід від міста Часов Яр, які поки не увінчалися успіхом.

Противник також намагався відтіснити українські передові підрозділи від залізниці між Клещіївкою та Андріївкою силами штурмових груп із 3-го армійського корпусу, але без значних успіхів, ділиться експерт.

«Спроби командування угруповання, що діють на Краматорському напрямку, створити умови для охоплення з флангів району оборони ЗСУ у місті Часів Яр виявилися безуспішними. Якщо завдання взяття під контроль Часового Яру залишається пріоритетним для противника, воно буде змушене атакувати місто в лоба, долаючи канал "Сіверський Донець - Донбас"» - розповідає Машовець.

У районі Часового Яру є три ділянки, де канал йде під землею, і де існує теоретична можливість прориву: у лісі на південь від села Калинівка, на південь від мікрорайону Новий і на південь від дороги Т-0504, на схід від села Ступочки. На решті лінії бойового зіткнення канал є водною перешкодою.

Фронтальний штурм Часового Яру буде для противника таким же важким, як битва за Бахмут. Спроба пролізти через Калинівку була спробою обійти з півночі Годин Яр і пробитися через Рідкодуб'я до залізничної станції міста, на північ від вогнетривкого комбінату. Таким чином противник сподівається змусити українські підрозділи відійти з мікрорайонів Новий та Жовтневий без штурму їхніх позицій через канал.

Останні новини України:

Військовий експерт розповів, чи може НАТО таки закрити небо над Україною.

Введення західних військ вирішило б проблему із нестачею резервів ЗСУ: думка експерта.

Чому взимку відключень світла не було, а тепер є: ДТЕК дав відповідь.

Теги за темою
Україна Росія Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader