Чи справді Єгипет такий дешевий? Давайте рахувати
Чи справді Єгипет такий дешевий? Давайте рахувати

Чи справді Єгипет такий дешевий? Давайте рахувати

Цю країну вважають одним з найбільш бюджетних варіантів для відпочинку. Але чи дійсно дешевші ціни відповідають якості – читайте нижче.

Проїзд 

Щоб не витрачати багато часу на дорогу до великих міст Польщі, радимо обирати аеропорти ближче до кордону України. До прикладу, 100 кілометрів від Краківця знаходиться містечко Ряшів. Звідти можна відправитися до столиці Шарм-ель-Шейху за $741 в обидві сторони з 2 пересадками. Така дорога триватиме 22 години. Натомість з Варшави квиток коштуватиме $709 з 1 зупинкою. Політ займе близько 15 годин. Чим дорожча вартість, тим менше часу триває переліт.

Білети зі столиці Молдови – Кишинів – обійдуться у $790 в обидві сторони.

Майте на увазі, раннє бронювання є одним із найефективніших способів заощадити на авіаквитках. Варто перевіряти ціни на різні дати, оскільки вильоти в будні дні набагато дешевші. І, звісно, подорожі не в сезон теж потішать гаманець туриста.

Чи справді Єгипет такий дешевий? Давайте рахувати

Проживання 

"Про 5 зіркові готелі краще забути", – так можна подумати побачивши їхній зовнішній вигляд. Однак не поспішайте з висновками, адже цінова політика та сервіс Єгипту задовольнить будь-якого мандрівника.

Ось, до прикладу, 5 днів у стандартному двомісному номері вартуватимуть від $509. Діє система "все включено" та безкоштовне таксі з аеропорту. Або ж кімната з видом на басейн та зі сніданком обійдеться у $389.

За номер-студію Делюкс доведеться заплатити $135 за 5 ночей. Неподалік від берегової лінії сезонна пропозиція – апартаменти з однією спальнею, вітальнею, кухнею та ванною кімнатою – коштуватимуть від $61. Рекомендуємо слідкувати за розпродажами та акціями, адже так можна забронювати житло за вигідною ціною.

Чи справді Єгипет такий дешевий? Давайте рахувати

Харчування

У більшості випадків туристи залишаються на прийоми їжі у готелях. У закладах є широкий вибір страв: від сніданків до вечері. Якщо все ж захочеться вийти за межі комплексу, то обід у недорогому ресторані коштуватиме приблизно $3,2, чашка капучино – $1,54.

Обов'язково спробуйте національну кухню Єгипту: фул медамес (бобове пюре з часником, лимонним соком та оливковою олією), гину Доміаті (м’який білий сир з буйволиного молока), супи Шорба (овочевий на м'ясному бульйоні, з пророщених бобів чи сочевичний), і звісно Кушарі (паста, рис, нут заправлені томатним соусом та спеціями).

У супермаркеті стандартний набір продуктів обійдеться у $3:

  • вода – $0,18;
  • молоко – $0,8;
  • хліб – $0,51;
  • 12 штук яєць – $1,1;
  • 1 кілограм апельсинів – $0,41.
Чи справді Єгипет такий дешевий? Давайте рахувати

Транспорт 

Один з найпопулярніших видів пересування для місцевих жителів – потяг. Тут є безліч залізничних служб, які забезпечують легкий доступ до всіх основних міст, включно з Каїром, Александрією, Луксором та Асуаном.

До речі, у Єгипті є традиційний дерев'яний парусний човен – фелюга, який використовують вже століттями. Це незвичний спосіб дізнатися трішки більше про околиці. Його можна орендувати на кілька годин або навіть днів. Приватна поїздка по річці Ніл тривалістю 2 години вартуватиме $24–$30. За одноразовий квиток в автобусі доведеться заплатити $0,12, у таксі – $0,32.

Чи справді Єгипет такий дешевий? Давайте рахувати

Розваги 

Країна фараонів підготувала для туристів чимало цікавих пам'яток. Обов'язково відвідайте Некрополь Гізи. Комплекс пірамід розташовується за 8 кілометрів від старого міста у глиб пустелі. Споруди звели під час правління IV та VI династії. Квиток – $10 для дорослих.

У Луксорі увагу мандрівників привертає Карнакський храм. З 1979 року святиню включили до списку світової спадщини ЮНЕСКО. Тут знаходиться 10 великих пілонів та алея сфінксів. Вхід – близько $6 та $3,25 для студентів.

Щоб дізнатися більше про історію країни, можна піти до Національного музею єгипетської цивілізації ($11,20). Тут знаходиться велика колекція артефактів.

Для поціновувачів активного відпочинку у Шарм-ель-Шейху рекомендуємо обрати дайвінг-тури (від $30-$60), та снорклінг-тури (від $20). Сафарі-поїздка на джипах та квадроциклах по пустелі коштуватиме від $25.

Чи справді Єгипет такий дешевий? Давайте рахувати

Загальний бюджет 

Відпочинок для двох за п'ять днів обійдеться приблизно у $1,708:

  • авіапереліт – $1,107
  • проживання у покращеному двомісному номері — $509
  • обіди в недорогому кафе — $35
  • щоденний проїзд на автобусі — $2,16
  • вхід на територію 3 визначних пам’яток – $54,4

Звичайно можна відпочити і значно дешевше. Для цього обирайте готелі, що знаходяться трохи далі від берегової лінії, бронюйте все завчасно і слідкуйте за появою дешевих авіаквитків. 

Раніше OBOZ.UA порівнював курорти Туреччини та Єгипту.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки! 

Джерело матеріала
loader
loader