Міністр оборони Німеччини планує "вибивати" більше фінансування на оборону
Міністр оборони Німеччини планує "вибивати" більше фінансування на оборону

Міністр оборони Німеччини планує "вибивати" більше фінансування на оборону

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус хоче добиватися збільшення видатків на оборону у вже погодженому бюджеті на наступний рік, оскільки вважає заплановане збільшення недостатнім у теперішніх умовах.

Про це повідомляє Tagesspiegel, пише "Європейська правда".

У погодженому бюджеті запланували збільшення видатків на оборону на 1,25 млрд євро. Проте Пісторіус вважає, що за теперішніх геополітичних обставин це недостатні інвестиції.

"Нам у федеральному уряді потрібна ще одна фундаментальна дискусія щодо того, як ми хочемо гарантувати нашу безпеку… Я не був задоволений результатом перед рішенням уряду, і, ясна річ, я не задоволений ним зараз", – сказав він, натякаючи, що хоче на етапі дискусій у Бундестазі добитися збільшення оборонних видатків.

Під час обговорень в уряді Пісторіус наполягав, що видатки на його сферу потрібно збільшити на 6,7 млрд, а не 1,25 млрд від поточних 52 млрд.

"Я продовжу просувати ідею, щоби Бундесвер отримував необхідні кошти – з огляду на дуже реальну загрозу Росії. Наступною нагодою для цього буде процес розгляду у парламенті", – сказав міністр.

Він зазначив, що не поділяє думку міністра фінансів Лінднера про те, що тепер Німеччина повернулася до "нормальної фінансової політики" після пандемії коронавірусу, з огляду на безпекову ситуацію у Європі через війну РФ проти України і на те, що Німеччині варто брати на себе ще більшу військову роль у Європі як найбільшій європейській економіці.

"Якщо Дональд Трамп стане президентом США, баланс сил у НАТО ймовірно зміниться ще швидше... Якщо ми не знайдемо рішення, як відобразити всі ці обставини у бюджеті, то це доведеться робити наступному уряду", – наголосив він.

Нагадаємо, 17 липня уряд Німеччини після тривалих суперечок затвердив бюджет на 2025 рік з меншою допомогою Україні, аніж закладали на 2024 рік.

У червні міністр оборони Борис Пісторіус представив плани щодо нової моделі військової служби.

Джерело матеріала
loader
loader