РФ вибрала нові цілі на сході: у британській розвідці назвали напрямки
РФ вибрала нові цілі на сході: у британській розвідці назвали напрямки

РФ вибрала нові цілі на сході: у британській розвідці назвали напрямки

Ворог намагається розширювати свій наступ на Донбасі, кажуть у британській розвідці.

Основні наступальні зусилля Росії на лінії фронту в Україні зосереджені на Авдіївському напрямку. Ворог просувається до Покровська і Нью-Йорка на Донеччині, повідомили в британській розвідці.

"Цілком імовірно, що Авдіївський і Покровський напрямки залишаються основним місцем, де війська РФ зосереджують свої зусилля і, відповідно, спостерігається найвища оперативна активність ворога протягом останнього місяця", - ідеться в повідомленні, опублікованому в соцмережі Х Міноборони Великої Британії.

За словами аналітиків, окупанти продовжували захоплювати територію на північ і захід від міста Очеретине, розширюючи свій виступ у напрямку міста Покровськ. На цьому ж напрямку вони досягли незначного просування в селище Нью-Йорк - добре укріплений район, останню точку лінії зіткнення, що існувала до повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року.

"Поблизу міста Часів Яр Донецької області істотних змін у територіальному контролі не відбулося. Повідомлялося, що основні напади російської піхоти припинилися протягом останніх кількох днів і що російські сили в основному діють розсіяними невеликими, пішими загонами. Російські війська в цьому районі, ймовірно, взяли тактичну паузу, проводячи зондувальні атаки і розвідку", - пишуть у розвідці.

Скріншот
/ @DefenceHQ

Наступ Росії 2024

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов прогнозує, що РФ може піти в наступ на фронті найближчими місяцями. За його словами, дати відсіч ворогові без військової допомоги союзників Україні буде "катастрофічно важко".

Військовий експерт, полковник запасу СБУ Михайло Притула вважає, щоокупанти можуть піти в новий наступ. Багато хто не виключає просування в напрямку Харкова. Постійні обстріли можуть вказувати на підготовку росіян.

Ситуація на фронті - останні новини за темою

Раніше підполковник назвав причину відходу ЗСУ на сході. Українські військові контролюють ситуацію і дають адекватну відповідь ворогу, наголосив Назар Волошин.

Раніше повідомлялося про те, що ЗСУ пішли вперед і просунулися у двох областях. Підрозділи Збройних сил України нещодавно просунулися в Луганській області вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна 12 і 13 липня.

Нагадаємо, як повідомлялося, російське командування втратило майже 91% наступального ресурсу на Харківському напрямку. Із 10 350 у штурмах "вибуло" 2939 окупантів, ще 6509 дістали поранення, розповів заступник командира ОТУ "Харків" Віктор Солімчук.

Більше новин:

Джерело матеріала
loader