Невдовзі люди почнуть масово вмирати: в ООН зробили тривожний прогноз
Невдовзі люди почнуть масово вмирати: в ООН зробили тривожний прогноз

Невдовзі люди почнуть масово вмирати: в ООН зробили тривожний прогноз

У XXI столітті людство дістанеться максимальної кількості жителів на планеті Земля, а потім почнеться поступове зменшення населення. За даними, підготовленими експертами ООН, на нас чекає цікавий і масштабний демографічний поворот.

Зараз на Землі мешкає близько 8,2 мільярда людей. У середині 2080-х років ми досягнемо максимуму – 10,3 мільярда, після чого зростання припиниться та почнеться зниження.

До 2100 року очікується, що населення зменшиться до 10,2 мільярда. Це на 6% менше, ніж прогнозувалося десять років тому.

Планета Земля / фото: Pixabay

Причини такої зміни в тому, що в деяких країнах рівень народжуваності падає швидше, ніж очікувалося. У середньому по всьому світу жінки народжують на одну дитину менше, ніж у 1990 році. Більш ніж у половині країн середня кількість дітей на жінку впала нижче 2,1 – рівня, необхідного для природного відтворення населення.

На 2024 рік пік чисельності вже досягли або пройшли 63 країни, включаючи Китай, Німеччину, Японію та росію. Їхнє населення скоротиться на 14% у найближчі 30 років. У той же час, 126 країн, таких як США, Індія, Індонезія та Пакистан, досягнуть піку населення у другій половині століття чи пізніше.

Планета Земля / фото: Pixabay

Але не всі країни чекають на скорочення. У дев'яти країнах, включаючи Нігер, Сомалі, Центральноафриканську Республіку та Демократичну Республіку Конго, прогнозується дуже швидке зростання. Населення цих країн подвоїться між 2024 та 2054 роками.

Крім того, Знай.ua повідомляв, учені вдихнули життя в роботів, створивши для них "живу" шкіру, що відновлюється

Джерело матеріала
loader