В Одесі 13-річна дівчинка загинула після падіння з висоти
В Одесі 13-річна дівчинка загинула після падіння з висоти

В Одесі 13-річна дівчинка загинула після падіння з висоти

Увечері 18 липня 2024 року Одеса стала свідком трагічної події, що сколихнула місцеву громаду. У закинутій будівлі санаторію “Куяльник” на території Пересипського району загинула 13-річна дівчинка. Інцидент стався, коли дитина перебувала разом з подругою, малюючи на стінах зруйнованого комплексу.

За інформацією Національної поліції України, дівчатка, які обидві були 13 років, вирішили провести час у старій будівлі санаторію. Вони піднялися по сходах, що ведуть між чотирнадцятим і п’ятнадцятим поверхами, щоб малювати на стінах. Під час того, як одна з дівчат милувалася своїм малюнком, вона зробила крок назад, втратила рівновагу і впала в проміжок між сходами.

Батьки подруги загиблої, які стали першими, хто помітив її відсутність, повідомили про інцидент до правоохоронців. Поліцейські, рятувальники та медики прибули на місце трагедії, проте врятувати дівчинку не вдалося — вона загинула на місці.

На момент трагедії дівчинка була на зв’язку з родиною і повідомила матері, що збирається повертатися додому. Однак через годину її телефон перестав відповідати на дзвінки. Тіло дитини направлено на експертизу, яка підтвердила, що смерть настала внаслідок падіння з висоти.

Правоохоронці відкрили провадження за частиною 2 пунктом 2 статті 115 Кримінального кодексу України, що передбачає розслідування умисного вбивства з приміткою “нещасний випадок”. Проводиться розслідування для встановлення всіх обставин трагедії.

Родина загиблої дівчинки не потрапляла раніше в поле зору правоохоронців, і, за словами батьків, донька часто гуляла з подругою і була постійно на зв’язку. Трагедія виявилася шоком для всієї громади, і місто опинилося в глибинному сумі для родини, яка втратила свою дитину в такій жахливій обставині.

Обставини трагедії свідчать про небезпеку перебування у закинутих і непридатних для використання приміщеннях, які можуть приховувати численні небезпеки для неповнолітніх. Поліція закликає батьків і молодь бути обережними та уникати небезпечних місць, які можуть загрожувати їхньому життю і здоров’ю.

Слідство триває, і правоохоронці продовжують з’ясовувати всі деталі події, щоб виявити причини та обставини трагічного випадку.

Джерело матеріала
loader
loader