Ворог атакував Одещину протирадіолокаційною ракетою Х-31ПД: у чому її особливості
Ворог атакував Одещину протирадіолокаційною ракетою Х-31ПД: у чому її особливості

Ворог атакував Одещину протирадіолокаційною ракетою Х-31ПД: у чому її особливості

Увечері 19 липня російська терористична армія завдала ракетного удару по Одеській області. Для обстрілу ворог застосував протирадіолокаційну ракету Х-31ПД.

Також загарбники двома керованими авіаційними ракетами Х-59 завдали удару по Миколаївщині. Про це повідомили у повітряному командуванні "Південь".

Українські військовослужбовці зазначили, що минулої доби 19 липня протиповітряною обороною півдня України знищено один розвідувальний безпілотник ZALA і три ударні БпЛА "Ланцет".

"Вдень російські загарбники двома керованими авіаційними ракетами Х-59 завдали удару по Миколаївщині, а пізно ввечері протирадіолокаційною ракетою Х-31ПД атакували Одещину", – йдеться у повідомленні.

Російські терористи використовують ракети Х-31 різних модифікацій для ударів по радарах у складі зенітних ракетних комплексів, батарей зенітної артилерії, артилерійських РЛС. Також вони можуть наводитися на інші джерела радіовипромінювання та радіостанції зв'язку.

Війська РФ можуть запускати Х-31 з різних літаків: МіГ-29, Су-27, Су-24, Су-34, Су-35 та МіГ-31. Ракети типу Х-31 оснащені комбінованим повітряно-реактивним двигуном, який надає їм високу швидкість по всій траєкторії польоту.

Головна відмінність модифікації Х-31ПД, за допомогою якої росіяни атакували Одеську область, полягає у дальності польоту та масі бойової частини. Ця версія ракети відрізняється здатністю уражати цілі на відстані до 250 км і має більшу на 15% бойову частину – 110 кг.

Ракета Х-31П оснащена осколково-фугасною бойовою частиною, а модернізована версія Х-31ПД – касетною бойовою частиною. Система наведення ракети Х-31ПД включає інерційну систему і широкодіапазонну пасивну головку радіолокації самонаведення.

Ворог атакував Одещину протирадіолокаційною ракетою Х-31ПД: у чому її особливості

Нагадаємо, в ніч проти 20 липня російська терористична армія атакувала Україну ударними дронами-камікадзе Shahed. Під атакою ворога опинилася, зокрема, Чернігівська область. На території регіону окупанти вдарили по об'єкту енергетичної інфраструктури

Раніше повідомлялося, що в ніч проти 20 липня під ударом "Шахедів" опинилася також Сумщина: повідомляється про прильоти. У Конотопському районі загарбники влучили по енергетичному об'єкту, на місці працюють екстрені служби.

Як повідомляв OBOZ.UA, окупаційні війська РФ 19 липня атакували ракетами Миколаїв. Приліт припав по житловому району. Внаслідок ворожого удару є загиблі та постраждалі.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader