Діють на Донбасі: у складі російських ДРГ почали з'являтися жінки, — ЗСУ
Діють на Донбасі: у складі російських ДРГ почали з'являтися жінки, — ЗСУ

Діють на Донбасі: у складі російських ДРГ почали з'являтися жінки, — ЗСУ

За словами спікера ОСУВ "Хортиця" Назара Волошина, росіянки почали фіксуватися в районі Часового Яру і Торецька. Про це свідчать дані радіообміну.

У складі російських диверсійно-розвідувальних груп, які діють у районі міст Часів Яр і Торецьк Донецької області, почали фіксувати жінок. Про це заявив речник оперативно-стратегічної групи військ (ОСУВ) "Хортиця" Назар Волошин у коментарі Liga.net.

За його словами, українські захисники почали отримувати дані про те, що росіяни все частіше впроваджують жінок у різні операції на фронті. Тепер вони виконують завдання диверсанток щонайменше на двох напрямках Донбасу — Часів Яр і Торецьк.

"Є також інформація через перехоплені радіообміни між окупантами, що в ДРГ противника присутні жінки", — заявив Назар Волошин.

Росіяни почали використовувати жінок у складі ДРГ на Донбасі
Фото: DeepStateMAP

Більше подробиць про можливі операції противника і чим вони закінчилися не прозвучало.

Росіянки на війні в Україні: що відомо

Ще 11 червня The New York Times випустили матеріал, у якому йшлося про те, що ув'язнених до в'язниць росіянок почали звільняти від покарання в разі, якщо вони були згодні підписати контракт із ЗС РФ. За деякими даними, військові вербувальники змогли вивезти кількох жінок з однієї з колоній під Санкт-Петербургом.

Тоді журналісти не були впевнені, що це початок великої хвилі вербування жінок чи все ж таки поодинокі випадки.

Того ж дня на інцидент відреагував речник Головного управління розвідки Андрій Юсов. За його словами, "переважна більшість ув'язнених росіянок, які пішли воювати проти України, — "добровольці".

Нагадаємо, 2 липня повідомлялося, що РФ відправила воювати в Україну 10 тисяч мігрантів. За даними аналітиків із британської розвідки, за допомогою іноземців Москва намагається обмежити вплив на ті прошарки російського населення, які мають більшу політичну самостійність.

Теги за темою
Донбас Донецька область
Джерело матеріала
loader
loader