DeepState: Окупанти захопили село Прогрес на Донеччині
DeepState: Окупанти захопили село Прогрес на Донеччині

DeepState: Окупанти захопили село Прогрес на Донеччині

Російські загарбники окупували село Прогрес у Донецькій області. Про це повідомили аналітики DeepState.

За останні дві доби ворогу вдалося швидко переламати перебіг битви за Прогрес.

За даними аналітиків, бої на підступах до села почалися ще в останні дні квітня і «фактично останні три місяці вдавалося відносно успішно відбивати атаки ворога, хоч втрати позицій періодично були». Смугу, яка складалася з самого села, прийняла одна з піхотних бригад.

«Коли ворог почав масований штурм 19 липня, то майже все село було залишено. Терміново надійшла підмога з іншої вже механізованої бригада, яка стала на західній вулиці села. 20 липня через відсутність достатньої кількості піхоти і її силам довелося відійти. Тепер вже за село. Це змушує іншу бригаду, яка стоїть по залізниці, розвертати позиції ще й на фланг. Крім того, існує ризик оточення. Наказу про вирівнювання лінії немає», – розповіли фахівці.

Подальше просування ворога має одразу дві цілі. Одна з них – наблизитися до траси Покровськ-Костянтинівка або перерізати її.

«Крім того, західніше Воздвиженки існує висота 229.0. Друга – це рух по хребту, по якому йде залізниця з подальшим виходом до висоти 224.8 та Новогродівки», – додає DeepState.

Джерело матеріала
loader
loader