Закидають тероризм: у Грузії викликали на допит добровольців, які воювали за Україну
Закидають тероризм: у Грузії викликали на допит добровольців, які воювали за Україну

Закидають тероризм: у Грузії викликали на допит добровольців, які воювали за Україну

У Грузіїна допити почали викликати добровольців, що воювали на боці України. Такі виклики отримали щонайменше троє грузинів.

Про це розповів грузинський доброволець Надім Хмаладзе у коментарі  Batumelebi. За словами чоловіка, його звинувачують у "тероризмі та державному перевороті".

"Мене, Надіма Хмаладзе, звинувачують у тероризмі та державному перевороті. Наскільки це круто?" — зазначив Хмаладзе.

На допит, розповів колишній доброволець, його викликали телефоном.

"Мені подзвонив незнайомий номер, привітався і повідомив, що викликають на допит. Я йому сказав, що прийду на допит у присутності судді. "Тоді підпишіть, що ви відмовляєтесь від допиту, ми подамо клопотання до судді, і вас так допитають", – зазначив Хмаладзе.

За його словами, аналогічні обвинувачення висунуто ще двом бійцям,  Важу Цецадзе та Лашу Чигладзе також викликали на допити. І Хмаладзе переконаний, що це лише початок.

Він вважає, що цими обвинуваченнями та допитами грузинських добровольців намагаються залякати та припускає, що наказ про його арешт міг надійти з Кремля.

"Поки я був в Україні, нас оголошували злочинцями, а минулого року мене заарештували ні за що під час протестів 9 березня, але мене відпустили. Потім мені сказали, що затримати мене з кров’ю не вдалося, і відпустили за адміністративною статтею. Нас хотіли нейтралізувати", — сказав Хмаладзе.

Тим часом адвокати Лаші Чигладзе, який вже був допитаний, розповіли, що під час допиту його розпитували про прибуття в Україну і перебування там із грузинськими товаришами. З цим же пов'язано обвинувачення проти нього. Єдине, що змогли сказати як самі адвокати, так і Чигладзе – що справу проти нього порушили торік за статтею про держпереворот.

Нагадаємо, 15 липня стало відомо, що  у госпіталі від отриманих на фронті поранень помер доброволець із Грузії. Зураб Іашвілі отримав поранення під час бойових дій.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії до України загинуло вже понад 60 грузинських добровольців.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader