Євросоюз продовжив економічні санкції проти Росії
Євросоюз продовжив економічні санкції проти Росії

Євросоюз продовжив економічні санкції проти Росії

Санкції ЄС складаються включають різні обмеження на торгівлю, фінанси, технології та товари подвійного призначення, промисловість, транспорт і предмети розкоші.

Євросоюз продовжив обмежувальні заходи проти економіки РФ через її війну против України ще на шість місяців – до 31 січня 2025 року. Про це повідомляється Ради ЄС у понеділок, 22 липня.

“Ці санкції, вперше введені у 2014 році, були суттєво розширені з лютого 2022 року у відповідь на неспровоковану, невиправдану та незаконну військову агресію Росії проти України”, – йдеться у повідомленні.

В даний час санкції складаються з широкого спектру секторальних заходів, включаючи різні обмеження на торгівлю, фінанси, технології та товари подвійного призначення, промисловість, транспорт та предмети розкоші.

Вони також охоплюють: заборону на імпорт або передачу морської сирої нафти та деяких нафтопродуктів з Росії до ЄС, відключення від SWIFT кількох російських банків та призупинення мовної діяльності та ліцензій у Євросоюзі кількох підтримуваних Кремлем дезінформаційних агентств. Крім того, конкретні заходи дозволяють ЄС протидіяти обходу санкцій.

“Поки незаконні дії РФ продовжують порушувати заборону застосування сили, що є серйозним порушенням зобов’язань з міжнародного права, доцільно зберігати в силі всі заходи, введені ЄС, і вживати додаткових заходів при необхідності”, – заявили в Раді ЄС.

Раніше у червні ЄС продовжив санкції проти Росії за анексію Криму. Обмеження включають заборону на імпорт продукції з Криму чи Севастополя до ЄС, інвестиції та туристичні послуги.

Також у минулому місяці ЄС запровадив 14 пакет санкцій проти РФ. Кореспондент.net детально розбирався, що містить новий пакет обмежень і що з нових заходів найболючіше вдарить по російській економіці та її громадянам.



Теги за темою
Росія Євросоюз санкції Європа призначення
Джерело матеріала
loader
loader