Ізраїль заявив про загибель іще двох заручників ХАМАСу
Ізраїль заявив про загибель іще двох заручників ХАМАСу

Ізраїль заявив про загибель іще двох заручників ХАМАСу

Армія оборони Ізраїлю заявила, що підтверджено смерть іще двох чоловіків, яких захопили бойовики ХАМАСу під час нападу торік у жовтні.

Про це повідомляє Sky News, передає Укрінформ.

«Сьогодні ЦАХАЛ повідомив сім'ям двох заручників, Алекса Данцига і Ягева Бухштава, що їх більше немає серед живих. Алекс і Ягев були жорстоко викрадені.., і їхні тіла все ще утримуються ХАМАСом», - йдеться в заяві військових.

Зазначається, що смерть заручників підтверджена в результаті ретельної перевірки.

Ізраїль заявив про загибель іще двох заручників ХАМАСу - Фото 1

Фото: Courtesy

«Обставини їхньої смерті в полоні ХАМАСу вивчаються всіма професійними органами. Ми продовжуємо збирати інформацію про заручників в Газі і будемо продовжувати надавати підтримку сім'ям заручників у цей важкий час», - наголошує ЦАХАЛ.

35-річний звукооператор Бухштав і 76-річний історик Данциг були викрадені зі своїх будинків поблизу кордону з Газою під час нападу бойовиків ХАМАСу у жовтні минулого року, зазначає видання Times of Israel. За даними військових, Данциг і Бухштав, імовірно, утримувалися разом у Хан-Юнісі, де й загинули кілька місяців тому, коли в цьому районі діяв ЦАХАЛ.

Обставини їхньої смерті не уточнюються, розслідування триває. Можливість того, що вони були вбиті ізраїльським вогнем, розслідується. ХАМАС у березні заявив, що Бухштав загинув через брак їжі та ліків, а Данциг був убитий ізраїльським вогнем. ЦАХАЛ ці заяви не підтверджує.

На цей час ізраїльські військові підтвердили смерть 44 із 116 заручників, які залишаються у полоні ХАМАСу. Бойовики також утримують з 2014 року тіла двох ізраїльських солдатів.

Як повідомляв Укрінформ, у червні Армія оборони Ізраїлю оголосила про загибель чотирьох заручників, які у жовтні минулого року були викрадені бойовиками ХАМАСу та вивезені у сектор Гази.

7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Фото ілюстративне

Теги за темою
смерть Ізраїль
Джерело матеріала
loader
loader