Авто наступного покоління: Ford випустить гібридний пікап
Авто наступного покоління: Ford випустить гібридний пікап

Авто наступного покоління: Ford випустить гібридний пікап

Американський автогігант Ford незабаром розширить виробництво лінійки пікапів Super Duty. Компанія оголосила про відкриття нового заводу в Оквіллі, провінція Онтаріо, Канада, де, ймовірно, з 2026 року почнуть збирати новий тип пікапів – із електричними двигунами.

Як пише видання Motor 1, на даний момент про електричну модель відомо дуже мало. У пресрелізі Ford говориться, що завод в Оквіллі "відкриває шлях до впровадження мультиенергетичної технології в наступне покоління вантажівок Super Duty, надаючи клієнтам більше свободи вибору та підтримуючи план електрифікації Ford". Журналісти припустили, що термін "мультиенергетичний" натякає на гібридну, а не повністю електризовану модель. Але наразі немає розуміння, чи це буде класичний чи м’який гібрид чи йдеться про водневі паливні елементи.

Автоконцерн оголосив про розширення лінійки вантажних пікапів в той час, як Ford, як і багато інших автовиробників, переосмислює плани на майбутнє щодо електромобілів. Спочатку в Оквіллі планувалося будувати трирядний електричний позашляховик. Тому виробництво напевно буде пристосоване до випуску електрифікованих авто.

Наразі модель Super Duty випускають на заводах в Кентуккі та Огайо, і цього не вистачає, щоби задовольнити попит на них. Відкриття канадського підрозділу додасть 100 000 одиниць до щорічних поставок.

Що стосується трирядного електричного позашляховика, у Ford все ще є плани щодо його виробництва, але коли і де воно почнеться, поки теж невідомо. Спочатку очікувалось, що його почнуть збирати в 2025 році, але запуск виробництва було відкладено до 2027 року. Свіжі новини дозволяють припустити, що затримка може тривати ще більше. Що стосується локацій, Ford все ще працює над своїм великим комплексом електромобілів BlueOval City в Теннессі. Цілком можливо, що обіцяний позашляховик також може переїхати сюди.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як росте попит на електромобілі в США – найбільш показовому авторинку світу.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader