Генсек ООН виступив із несподіваною заявою перед Олімпійськими іграми
Генсек ООН виступив із несподіваною заявою перед Олімпійськими іграми

Генсек ООН виступив із несподіваною заявою перед Олімпійськими іграми

Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш напередодні Олімпійських ігор 2024 року в Парижі закликав «усіх» до перемир’я. Про це йдеться в його відеозверненні, яке опублікував Міжнародний олімпійський комітет.

Послання генсека транслюватиметься на церемонії відкриття Олімпіади. У ньому генсек ООН наголосив на «силі спорту», яка, за його словами, може «принести надію» та «об’єднати людей». Він додав, що ці ідеали, які лежать в основі Олімпійського руху та Олімпійських ігор, є «також ідеалами ООН».

«У дусі олімпійського перемир’я я закликаю всіх скласти зброю. Будуйте мости. Виховуйте солідарність. І прагніть до кінцевої мети: миру для всіх», – закликав Гуттереш, не назвавши конкретні країни чи політиків.

Як повідомлялося, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш не приїхав на Саміт миру.

Раніше стало відомо, що страйк французького союзу артистів-виконавців може зірвати церемонію відкриття XXXIII Олімпійських ігор у Парижі 26 липня. Актори, танцюристи та акробати, які задіяні у заході, незадоволені зарплатою, а також ігноруванням з боку організаторів.

Як повідомлялося, Україна буде представлена на Олімпіаді практично в усіх видах спорту, крім ігрових. Водночас збірна з футболу вперше за час незалежності виступить на Іграх.

До слова, Міжнародний олімпійський комітет опублікував остаточний список з 15 спортсменів з російськими паспортами, які візьмуть участь в Олімпійських іграх. Країна-агресор буде представлена в п'яти видах спорту.

Джерело матеріала
loader
loader