На Закарпатті викрили канал переправляння ухилянтів за кордон
На Закарпатті викрили канал переправляння ухилянтів за кордон

На Закарпатті викрили канал переправляння ухилянтів за кордон

Оперативні співробітники Чопського і Мукачівського прикордонних загонів задокументували два епізоди переправлення з України до Румунії громадян України, які підлягають мобілізації. Переправники діяли у межах Ужгородського, Мукачівського і Рахівського районів Закарпатської області. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

- Оперативники зібрали повну доказову базу про функціонування протиправної схеми, за якою двоє закарпатців наживалися на охочих втекти з України. Вони підшуковували потенційних «клієнтів»,  поселяли їй у тимчасових помешканнях і у визначений час доставляли власним транспортом до кордону.  Такий «комплекс послуг» вартував останнім по 8000 доларів США з особи, - йдеться у повідомленні.

Оперативники затримали на території приватного домоволодіння двох фігурантів справи - організатора та виконавця. Також затримали п'ятьох їхніх «клієнтів» - вихідців з Івано-Франківської, Львівської і Тернопільської областей. На момент затримання чоловіки встигли сплатити за своє переправлення аванс у розмірі 8000 доларів США, решту мали віддати після успішного перетину кордону.

Під час обшуків правоохоронці вилучили у переправників три автомобілі, якими ті доставляли «клієнтів» до кордону, 16 350 доларів США, 500 євро і 30 000 гривень, а також - мобільні телефони, чорнові записи, скануючий пристрій для пошуку сигналу gps та відеореєстратори. Переправників затримали. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» та обрання запобіжного заходу. Чоловіків, які мали намір незаконно перетнути українсько-румунський кордон, після з'ясування всіх обставин притягнуть до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.204-1 КУпАП.

Фото: facebook.com/zahidnuy.kordon
Фото: facebook.com/zahidnuy.kordon
Фото: facebook.com/zahidnuy.kordon
Фото: facebook.com/zahidnuy.kordon
Фото
Фото
23 Липня14:17
  • 10 липня прикордонники завадили вивезенню з України старовинної скрипки Антоніо Страдіварі. Наразі музичний інструмент спрямовано на експертизу.
  • 4 липня речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомив, що останнім часомпобільшало зухвалих спроб незаконно перетнути кордон групами. Порушники платять криміналітету до 20 тисяч доларів.
Теги за темою
Держприкордонслужба
Джерело матеріала
loader
loader