Результати кращі, ніж у Байдена: в США провели перші опитування щодо шансів Гарріс перемогти Трампа
Результати кращі, ніж у Байдена: в США провели перші опитування щодо шансів Гарріс перемогти Трампа

Результати кращі, ніж у Байдена: в США провели перші опитування щодо шансів Гарріс перемогти Трампа

Рішення Джо Байдена завершити свою передвиборчу кампанію відразу вплинуло на перегони, що відобразилось в нових опитуваннях.  За їхніми даними, у віцепрезидентки США Камали Гарріс кращі результати, ніж були у Джо Байдена і різниця між нею та Дональдом Трампом знаходиться в межах похибки. І це лише перші результати після того, як політикиня ступила на виборчу дистанцію.

Про це пишуть видання Bbloomberg та Reuters, які провели свої опитування. Одне з них показало, що Гарріс відстає від Трампа на два відсоткових пункти, а інше – що вона його випереджає на тих же 2%.

Так, за результатами опитування Bbloomberg, Камелу Гарріс підтримали 45% опитаних, а Трампа 47%. Таким чином відставання політикині від експрезидента є меншим, ніж було у Байдена – до зняття з перегонів  у нього фіксували розрив з Трампом у шість відсоткових пунктів. 

Водночас в загальнонаціональному опитуванні Reuters/Ipsos віцепрезидентка США Камала Гарріс навпаки випередила республіканця Дональда Трампа на два відсоткові пункти, набравши 44% підтримки проти 42% експрезидента.

Крім того, в цьому опитуванні 56% зареєстрованих виборців США заявили, що 59-річна Гарріс "має гострий розум і здатна давати раду викликам". Про 78-річного Трампа таке сказали лише 49%, а про 81-річного Байдена – лише 22%.

Обидва опитування відбулись уже після національного з'їзду Республіканської партії США, на якому Трампа офіційно висунули кандидатом у президенти, та після оголошення Байдена про те, що він виходить з перегонів і підтримує кандидатуру Гарріс.

Таким чином є підстави вважати, що внесення імені Камали Гарріс до бюлетеня на президентських виборах може допомогти демократам.

Як зазначає Bbloomberg, поява 59-річної темношкірої Камали Гарріс африкано-індійського походження може привести на вибори голосувати за неї багатьох людей, які б не стали цього робити за попереднього розкладу. Це стосується передусім молодих виборців, жінок та етнічних меншин.

"Це може змінити кампанію, тому що вона має певне історичне значення, яке ви не можете вловити в гіпотетичній ситуації. І тепер, коли ми бачимо це по-справжньому, це може зрушити ситуацію", – сказав Спенсер Кімбол, опитувальник з коледжу Емерсон.

Як повідомляв OBOZ.UA,

21 липня  Байден зняв свою кандидатуру з виборів президента США, пояснивши, що це "в інтересах партії та країни". Він також висловив підтримку Камалі Гарріс як кандидатці від демократів.

Камала Гарріс за першу добу зібрала $100 млн на передвиборчу кампанію. Це стало найбільшою сумою, зібраною за 24 години в історії президентства США.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader