Пляжі Києва визнали небезпечними для купання: список
Пляжі Києва визнали небезпечними для купання: список

Пляжі Києва визнали небезпечними для купання: список

КП "Плесо" провело дослідження якості води на 15 столичних пляжах Києва та виявило, що вода не відповідає санітарно-гігієнічним вимогам.

Про це повідомив Департамент захисту навколишнього середовища та адаптації до зміни клімату КМДА.

Перевірка охопила найпопулярніші пляжі, включаючи "Золотий", "Центральний", "Венеція", "Тельбін" та інші. Результати санітарно-мікробіологічних та санітарно-хімічних досліджень показали перевищення допустимих норм, що робить купання на цих пляжах небезпечним для здоров'я.

p align="justify"> Особливу увагу привернув підвищений індекс ЛКП (лактопозитивна кишкова паличка), що вказує на загальну бактеріологічну забрудненість водойм. Кишкова паличка може викликати різні захворювання від кишкових інфекцій до запалення сечовивідних шляхів.

Пляжі Києва визнали небезпечними для купання: список - Фото 1

Фахівці нагадують про симптоми гострої кишкової інфекції, за яких необхідно негайно звернутися до лікаря. Це сухість у роті та горлі, підвищена температура з діареєю та блюванням, біль у животі, проблеми з сечовипусканням.

Варто зазначити, що у 2024 році пляжний сезон у Києві офіційно не відкривали через воєнний стан та відповідне рішення Ради оборони міста. Громадянам рекомендують утриматися від відвідування пляжів та зон відпочинку, щоб уникнути масового скупчення людей.

Зазначимо, що близько тижня тому спеціалісти Центру громадського здоров'я (ЦГЗ) назвали пляжі Києва , де можна купатися, проте наприкінці липня ситуація змінилася.

Джерело матеріала
loader
loader