СБУ повідомила про підозру одному з головних пропагандистів Кремля у Донецьку. Фото
СБУ повідомила про підозру одному з головних пропагандистів Кремля у Донецьку. Фото

СБУ повідомила про підозру одному з головних пропагандистів Кремля у Донецьку. Фото

Служба безпеки повідомила про підозру Миколі Черкашину, одному з провідних пропагандистів Кремля у тимчасово окупованому Донецьку. Черкашин, який очолює так званий "Медіа-холдинг ДНР", змінив на цій посаді Романа Беседіна, зрадника, що керував окупаційним інформаційним ресурсом до липня 2023 року та отримав заочну підозру від слідчих СБУ.

З того часу Черкашин контролює один з основних рупорів Кремля на захопленій частині Донеччини. Про це повідомили в офіційному Telegram-каналі СБУ. 

До "медіахолдингу" ворога входять 24 онлайн- та друкованих видань, 9 телеканалів і 6 радіостанцій. Ці ресурси активно підтримують агресивну війну проти України та виправдовують воєнні злочини росіян.

Черкашин також використовує свої медіа для розповсюдження фейків про ситуацію на фронті та в прифронтових районах України. Для цього він залучив десятки "воєнкорів", обраних серед місцевих прихильників кремлівського режиму.

Черкашин також залучає своїх підлеглих пропагандистів для підготовки замовних сюжетів для центральних телеканалів РФ, зокрема для репортажів зі східного фронту.

За даними слідства, Черкашин раніше працював у різних медійних проєктах регіону. Після захоплення обласного центру він підтримав терористів "ДНР", підконтрольних Кремлю. Пізніше він увійшов до кола довірених осіб гауляйтера Пушиліна, який особисто сприяв його призначенню на посаду "гендиректора" окупаційного "медіахолдингу".

Слідчі Служби безпеки, спираючись на зібрані докази, заочно повідомили Черкашину про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та/або його окупаційною адміністрацією). 

Оскільки зловмисник перебуває на тимчасово захопленій частині території України, тривають заходи для його притягнення до відповідальності. 

СБУ повідомила про підозру одному з головних пропагандистів Кремля у Донецьку. Фото

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України зібрала доказову базу проти Геннадія Шкіля, настоятеля храму УПЦ МП у тимчасово окупованій Голій Пристані на Херсонщині. Від початку повномасштабної війни протоієрей публічно підтримував збройну агресію та захоплення території України.

Як повідомляв OBOZ.UA, за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури про підозру заочно повідомлено черговому російському окупанту. Заступник командира 18 мотострілецької дивізії 11 Армійського корпусу Балтійського флоту РФ віддавав накази на обстріли сіл Харківщини після початку повномасштабного вторгнення РФ.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader