Родина Козицьких отримала на державних нафтогазових тендерах 7,5 млрд грн, – Тука
Родина Козицьких отримала на державних нафтогазових тендерах 7,5 млрд грн, – Тука

Родина Козицьких отримала на державних нафтогазових тендерах 7,5 млрд грн, – Тука

З 2017 року компанії родини бізнесменів Козицьких перемогли у державних тендерах на суму понад 7,5 млрд грн.

Про це на сайті Gordon.ua пише екс-голова Луганської ОДА, блогер Георгій Тука, посилаючись на дані системи ProZorro.

Тука нагадує, що наразі ТОВ "Горизонти", що належить Зіновію Козицькому та чеському підприємцю Карелу Комареку, який багато років був партнером "Газпрому" та мав нафтовий бізнес у Росії, веде роботи з пошуку газу на Полтавщині.

Екс-губернатор наголошує на тому, що чеський підприємець лише нещодавно остаточно розірвав свої контакти з "Газпромом".

"Важливо: росіяни зберігали контроль над чеським газосховищем аж до весни 2023 року. І зменшена доля росіян до 3% була не через добру волю Комарека, а через прийняття 10-го пакету санкцій ЄС, який прямо заборонив наявність росіян в органах керування подібних газових об'єктів. А ці 3% були викуплені у "Газпрому" Комареком лише нещодавно, і теж під неабияким тиском. На цей раз – влади Великобританії, де Комарек розвиває лотерейний бізнес, яка висунула вимогу повного розірвання контактів із "Газпромом", – пише Тука.

Блогер висловлює здивування, чому родина Козицьких не розірвала співпрацю з Карелом Комареком з огляду на те, що бізнесмени володіють потужною групою нафтогазових компаній, активно залучених до обслуговування "Укрнафти" та "Укргазвидобування". Загальна сума тендерів, виграних компаніями групи, 7,5  млрд грн.

"Єдине, що мені незрозуміле у цій історії, – це феноменальна жадібність. Дані ProZorro свідчать, що родина Козицьких отримала на державних "нафтогазових" тендерах 7,5 млрд грн. Невже мало? Навіщо ще лізти у відверто токсичну і ганебну колаборацію з партнером "Газпрому?" – задається питанням блогер.

Георгій Тука наводить суми тендерів, виграних компаніями родини Козицьких.

"Ось статистика щодо участі компаній Козицьких у тендерах державних компаній. Найбільш активною в таких процедурах є ТОВ "Бурова компанія "Горизонти", яка зараз веде роботи під Полтавою. Із 2017 року компанія перемогла у 13 тендерах на загальну суму понад 7 млрд грн. ТОВ "Сервісна компанія "Горизонти" – понад 171 млн грн. ТОВ "Георозвідка" – понад 100 млн грн. ТОВ "Нордік-Буд" – майже 30 млн грн", – підсумовує Георгій Тука.

Джерело матеріала
loader
loader