"Нещодавно завершили навчання": у Раді відповіли, скільки ув'язнених приєдналися до ЗСУ
"Нещодавно завершили навчання": у Раді відповіли, скільки ув'язнених приєдналися до ЗСУ

"Нещодавно завершили навчання": у Раді відповіли, скільки ув'язнених приєдналися до ЗСУ

За словами секретаря комітету з питань нацбезпеки Романа Костенка, серед засуджених є вже як поранені, так і загиблі. Попит призову серед цієї категорії населення зменшився, адже основна частина мотивованих громадян уже пішли служити.

У складі Збройних сил України вже майже 4 тисячі звільнених в'язнів. Деякі з них приступили до виконання бойових завдань. Про це в коментарі виданню "Українська правда" заявив секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

За його словами, загальна кількість таких громадян, які з в'язниці прийняли рішення встати на захист Батьківщини зі зброєю в руках, становить 3,8 тисяч ув'язнених. Усі вони вже у складі ЗСУ, а деякі й зовсім перебувають на фронті.

"Більшість із них нещодавно завершили навчання. Але серед них уже є і поранені, і загиблі", — заявив Роман Костенко.

Окремо секретар комітету з нацбезпеки додав, що наразі попит на мобілізацію в ЗСУ зменшився, адже основна частина вмотивованих людей уже підписали контракт і почали служити.

Загалом, Роман Костенко, до лав Сил оборони вдасться мобілізувати щонайменше 5 тисяч ув'язнених, але можна й більше, якщо створити можливість для призову громадян, які перебувають у СІЗО. Він переконаний, що тоді до служби вдасться залучити ще більше людей.

Нагадаємо, 4 липня повідомлялося, що в Україні щонайменше 5,5 тисяч ув'язнених захотіли мобілізуватися до ЗСУ. 31-річний українець вирішив мобілізуватися і стати частиною Сил оборони, хоча йому залишалося кілька днів до закінчення покарання, розповіли журналісти. Спочатку він вагався, але його переконав рекрутер однієї зі штурмових бригад.

Теги за темою
Верховна Рада
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader