Депутати Зеленського зривають голосування для захисту Безуглої
Депутати Зеленського зривають голосування для захисту Безуглої

Депутати Зеленського зривають голосування для захисту Безуглої

Народні депутати від монобільшості, які нещодавно зірвали кворум під час голосування за зняття Мар’яни Безуглої з посади заступника голови оборонного комітету, продовжують виконувати політичні вказівки з Офісу президента, саботуючи важливі парламентські рішення. Це твердження прозвучало від народної депутатки Ірини Фріз.

Фріз заявила, що дії монобільшості є частиною стратегії захисту Мар’яни Безуглої, яка, на її думку, має політичну підтримку з боку Офісу президента. “Технічно створена фракція Офісу президента захищає цю одіозну особу. Її деструктивна діяльність не тільки дискредитує військових, але й руйнує довіру між цивільними та військовими, а також між військовими та владою. Здається, що влада планує позбутися її, коли вона стане надто великою проблемою”, — зазначила Фріз.

Також нардепка прокоментувала ситуацію з регламентним комітетом, який зірвав кворум під час голосування за проєкт постанови про зняття Безуглої. “На жаль, регламентний комітет ігнорує постанову Комітету з питань нацбезпеки і оборони. Ми перебуваємо на одинадцятому році війни, і людина, яка дискредитує найвище військове керівництво, продовжує займати посаду заступника голови комітету”, — зазначила вона.

Фріз підкреслила, що присутність Безуглої в комітеті гальмує його діяльність. “Її участь у комітеті, особливо під час військового вторгнення, перешкоджає ефективному обговоренню важливих питань. Закриті засідання, де обговорюються критичні питання безпеки, тепер неможливо проводити, оскільки вона виносить їх на публіку”, — додала нардепка.

На запитання про причини зриву кворуму Фріз зазначила, що монобільшість продовжує саботаж. “Представники влади, зокрема монобільшість, відмовляються коментувати свої дії. Вони продовжують грати у мовчанку, саботують важливі рішення, вважаючи, що їхня безвідповідальність залишиться непоміченою, поки вони займають свої посади”, — резюмувала вона.

Теги за темою
Володимир Зеленський Офіс Президента
Джерело матеріала
loader
loader