Переслідував незгодних з кремлівським режимом: СБУ повідомила про підозру зраднику-посадовцю з Криму
Переслідував незгодних з кремлівським режимом: СБУ повідомила про підозру зраднику-посадовцю з Криму

Переслідував незгодних з кремлівським режимом: СБУ повідомила про підозру зраднику-посадовцю з Криму

Служба безпеки України повідомила про підозру у державній зраді колишньому заступнику "міністра" створеного Росією "міністерства внутрішніх справ" в окупованому Криму Олегу Кириліну. До захоплення півострова він обіймав високу посаду у ГУ МВС України в АР Крим, коли ж почалася окупація – присягнув ворогові.

За зраду України росіяни нагородили його посадою "заступника міністра внутрішніх справ". Подробиці розкрили у прокуратурі Автономної Республіки Крим та Головному управлінні СБУ в АРК.

"Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного зрадника, який керував силовим придушенням опору на анексованому півострові. За даними слідства, до березня 2014 року він обіймав посаду першого заступника начальника Головного управління - начальника слідчого управління ГУ МВС України в АР Крим. Однак після захоплення півострова перейшов на бік ворога та сприяв анексії півострова. За це окупаційна влада нагородила його кріслом так званого "заступника міністра внутрішніх справ – начальника слідчого управління", – розповіли в СБУ.

У Центрі журналістських розслідувань назвали ім'я зрадника: це Олег Кирилін, що обіймає посаду в окупаційному "МВС" з 31 березня 2014 року. З березня 2021 року Україна запровадила проти нього санкції.

За даними слідства, після призначення Кирилін взявся за придушення протестних настроїв на півострові і переслідування кримчан.

"На цій "посаді" зрадник виконував злочинні накази Москви та керував незаконними переслідуваннями кримчан, які незгодні з кремлівським режимом. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Йому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна", – йдеться у повідомленні СБУ.

У прокуратурі АРК додали, що Кирилін сприяв створенню та функціонуванню окупаційних органів внутрішніх справ на півострові, а також надавав допомогу представникам держави-агресорки у проведенні підривної діяльності проти України.

Наразі зрадник перебуває на непідконтрольній Україні території. Тож правоохоронні органи України вживають заходів для притягнення його до відповідальності за скоєні проти нашої держави злочини.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила про підозру одному з головних пропагандистів Кремля у Донецьку. Микола Черкашин очолює так званий "Медіа-холдинг ДНР", він змінив на цій посаді Романа Беседіна, зрадника, що керував окупаційним інформаційним ресурсом до липня 2023 року та отримав заочну підозру від слідчих СБУ.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader