В Україні частково скасували графіки відключення електроенергії: що відбулось
В Україні частково скасували графіки відключення електроенергії: що відбулось

В Україні частково скасували графіки відключення електроенергії: що відбулось

В Україні вдень відключення світла скасували по всій країні. Залежно від регіону, графіки почнуть застосовувати тільки з 16.00 або з 18.00. Причина – з ремонту вийшов один з блоків АЕС. 

Про це йдеться в повідомленні "Укренерго". "Сьогодні, 24 липня, в окремі години доби заходи обмеження застосовуватись не будуть", – зазначають в відомстві. Так, відключення не буде:

  • до 16.00 не буде відключень в м. Київ та Київській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській, Запорізькій, Харківській, Сумській, Полтавській (частково), Вінницькій, Хмельницькій областях. 
  • до 18:00 відключення скасовані у Львівській, Рівненській, Волинській, Івано-Франківській, Закарпатській, Тернопільській Чернівецькій, Херсонській, Миколаївській, Одеській областях. 

 В Міненерго пояснюють: після планового ремонту до енергосистеми підключено один з атомних блоків.  Однак ситуація в енергетиці залишається складною. У системі є значний дефіцит потужностей через масовані ворожі атаки з весни цього року, тривають обстріли, особливо на прифронтових та прикордонних територіях. Часто під обстріли потрапляють підстанції, лінії системи передачі електроенергії. Упродовж минулої доби енергосистема України приймала надлишки електроенергії з польської енергосистеми.

"Значний дефіцит енергії в енергосистемі України – результат 8 російських масованих атак, які ворог здійснив з початку року на об’єкти енергетики. Внаслідок цього країна втратила 9 ГВт виробничої потужності українських електростанцій. Така потужність дорівнює споживанню влітку у пікові години таких європейських країн як Нідерланди, Фінляндія або разом Словаччини, Литви, Латвії та Естонії", – зазначають в "Укренерго". 

Як повідомляв OBOZ.UA, голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький раніше зазначив: повністю відмовитися від відключень електроенергії Україні вдасться нескоро.

Режимів відключення світла всього два: аварійний та плановий. Наприклад, графіки погодинних відключень запроваджуються заздалегідь і з попередженням.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader