Усе знімав на відео: у Рівному спіймали рецидивіста, який на замовлення ФСБ підпалив службовий пікап ЗСУ. Фото
Усе знімав на відео: у Рівному спіймали рецидивіста, який на замовлення ФСБ підпалив службовий пікап ЗСУ. Фото

Усе знімав на відео: у Рівному спіймали рецидивіста, який на замовлення ФСБ підпалив службовий пікап ЗСУ. Фото

Служба безпеки України та Національна поліція затримали ще одного спільника ФСБ, який готував серію підпалів автомобілів Сил оборони на заході України. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Про це повідомила пресслужба СБУ. Зловмисником виявився рецидивіст з Рівненщини, який раніше був засуджений за грабежі та крадіжки і привернув увагу російської спецслужби.

ФСБ дистанційно завербувала його для підпалу техніки ЗСУ, обіцяючи фінансову винагороду.

Зловмисник, виконуючи завдання, вночі обходив територію обласного центру в пошуках припаркованих автомобілів українських військових. Йому вдалося підпалити один з пікапів ЗСУ, після чого він був затриманий "по гарячих слідах".

Затриманий знімав підпал на відео, яке планував надіслати своєму російському куратору через анонімний чат у Телеграмі. Російські спецслужби планували використати це відео для створення інформаційних кампаній, що мали б підкріпити міф про антиукраїнське підпілля на заході України.

Під час обшуків у помешканні затриманого було знайдено мобільний телефон з доказами його злочинної діяльності, легкозаймисті суміші та банківську картку, на яку він чекав отримання "винагороди" від ФСБ.

Служба безпеки України висунула затриманому підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань). Зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує до 8 років ув'язнення.

Нагадаємо, правоохоронці Києва затримализловмисників, які спалили залізничну релейну шафу та авто військового, а також готували ще ряд диверсій на залізниці. За інформацією слідства, вони діяли на замовлення спецслужб країни-терориста РФ.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Служба безпеки та Національна поліція запобігли серії терактів в Одесі і затримали двох чоловіків, які працювали на ФСБ. За завданням російської спецслужби ці особи планували підпали автомобілів українських військових у місті.

– Правоохоронці Києва викрили жінку з 14-річним сином, які, за версією слідства, причетні до підпалу двох військових автівок у столиці. Замовлення від російських спецслужб родичі отримали в Telegram-каналі.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader