У ЗСУ повідомили про ситуацію біля села Прогрес
У ЗСУ повідомили про ситуацію біля села Прогрес

У ЗСУ повідомили про ситуацію біля села Прогрес


Військові відреагували на заяву аналітиків DeepState стосовно того, що біля Прогресу є ризик оточення частини угрупування Сил оборони.

Українські військові намагаються вибити російських загарбників із села Прогрес, що на Покровському напрямку в Донецькій області. Про це оперативно-стратегічне угруповання військ (ОСУВ) Хортиця у середу, 24 липня.

“Підрозділи противника в районі Прогрес, перебувають під вогневим ураженням Сил оборони. Вживаються заходи, щоб вибити звідти ворога. Тривають бої”, – йдеться у повідомленні.

Загалом повідомляється, що ситуація на Покровському напрямку, де зокрема ведуть оборонні бої підрозділи 31-ї окремої механізованої бригади, напружена та складна. Бійці тримають оборону в напрямку Прогресу, Лозуватського, Іванівки та Воздвиженки.

Військові запевнили, що командування бригади здійснює моніторинг та аналіз тактичної обстановки, за результатами чого “вживаються заходи для реагування на зміни в обстановці”.

Раніше у середу аналітики заявили, що на те, що під Прогресом є ризик оточення частини угрупування Сил оборони.

“Бійці 31 ОМБр доповідають про ризики та можливі наслідки керівництву батальйонів. Останні їх підтримують, але бригадне керівництво хоче щоб бійці і надалі сиділи в оточенні – до останнього солдата. Управління рот фактично відсутнє, адже їх командири поранені або загиблі”, – йдеться у повідомленні.

Раніше у Генштабі заявили, що ворог зосередив штурми на двох напрямках. При цьому окупаційна армія організувала більшість своїх атак на Курахівському напрямку. Зараз підрозділи ЗСУ відбивають вісім штурмів.



Теги за темою
Україна військові
Джерело матеріала
loader
loader